Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 1. 11. 2012.

| Društvo

Nagomilani problemi komunalnih preduzeća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
komunalci.jpg
Prošlonedeljni protest na Trgu kralja Milana

Pred današnji jednoćasvni štrajk predstavnici radnika niških komunalnih preduzeća svoje probleme izneli su gradonačelniku Niša. Zaključak je da naplata dugovanja mora biti bolja.

Nakon sastanka komunalci su ostali rešeni u svojoj nameri da danas obustave rad na sat vremena.

Zahtevi komunalnih preduzeća, koji su prezentovani i prvom čoveku Niša Zoranu Perišiću, su striktno poštovanje kolektivnog ugovora, poštovanje dinamike isplate mesečne zarade, kao i isplate zaostalih obaveza.

Gradonačelnik Perišić je istakao da je najveći problem naplata dugovanja komunalnih preduzeća. Tome u prilog ide i jučerašnja vest da se samo JKP “Medijani” duguje oko 700 miliona dinara.

Perišić je rekao da će Grad u narednom periodu nastojati da redovno izmiruje dugovanja nastala proteklih godina u skladu sa mogućnostima gradskog budžeta, ali da ova sredstva neće biti dovoljna za njihovo dobro poslovanje, ukoliko se ne poveća naplata dugovanja ostalih pravnih i fizičkih lica.

Podsetimo, radnici Vodovoda, Toplane, Medijane, Niš stana i drugih preduzeća izrazili su protekle svoje nezadovoljstvo izmenama Zakona o maksimalnim zaradama.

Tada su se priključili kolegama iz cele Srbije, a ovog puta su gradonačelniku Niša izneli probleme koji ih muče na lokalu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Štrajkujem jer nema posla za nepartijaše

    02:59 // 2. 11. 2012.

    Gomilate stolove po hodnicima jer u kancelarijama više nema gde pa sad nikako da namirite sve te ISKLJUČIVO PARTIJSKE stomake !

    Terenskih radnika imate malo, ali kancelarijskih MOLjACA previše.

    NIŠ je štrokav, ima jedno od najgorih grejanja u Srbiji, Nišstan ima NAJNESTRUČNIJE radnike na terenu, a vi hoćete od bednog naroda hleba iz ustiju da izvlačite da bi ste podmirili partijske stomake.

    E NEĆE MOĆI !

  • Dragan Pantic

    19:50 // 1. 11. 2012.

    Zakljucak je, ne naplata potrazivanja, vec smanjenje zaposljenih. Znaju svi koliko je partijskih drugova zaposljano u skorije vreme. Bezobrazno je da im se smanje plate i da se trazi da rade, lepse je da se setaju kako na poslu tako i po gradu. OTPUSTITE IH i zaposlite one koji ce raditi vise i za duplo manje plate.

  • milun

    15:55 // 1. 11. 2012.

    Treba pod hitno uvesti mogucnost iskljucenja po stanovima a ne gomilati racune ljudima koji ne mogu da plate.Ja sam jedan od njih sa dugom od 150000 i nije da ne zelim da platim vec jednostavno nemam i molim vas iskljucite me.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: