Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 1. 11. 2012.

Nagomilani problemi komunalnih preduzeća

komunalci.jpg Prošlonedeljni protest na Trgu kralja Milana

Pred današnji jednoćasvni štrajk predstavnici radnika niških komunalnih preduzeća svoje probleme izneli su gradonačelniku Niša. Zaključak je da naplata dugovanja mora biti bolja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • john john

    14:29 // 1. 11. 2012.

    Ovo sve treba otpustiti odmah !

    Banda neradnika koja se još usuđuje da štrajkuje!?

    Svi zaposleni preko svojih partija, po ceo dan ništa ne radi i još se bune ?

    Marš odatle ako ti se ne svidđa , ima ljudi koji će za pola te plate da rade.

    50% otpustiti (mada ih verovatno ima 80% nepotrebnih) pa će da bude para za plate ostalima.

    • Filip

      15:34 // 1. 11. 2012.

      John John molim te sledeći put kad vidiš radnika na ulici kako na ovoj hladnoći pere ulice, ti mu uzmi crevo iz ruku i kaži mu to u lice. Kaži to onom čistaču koji je zadužen da pokupi smeće sa ulice dok ga ti zaobilaziš i bacaš papirić 2 metra iza njega, jer za bolje ne znaš! Pa ćeš shvatiti koliko je besmislen tvoj odgovor na ovu situaciju!!!

    • john john

      23:06 // 1. 11. 2012.

      hehe, Filipe takvih je 10% u JP a 90% je administracija na nashoj grbachi

      Malo je i 50% te bande da se otpusti.

      A ti sto se javjljas iz nekog JP iz kancelarije, bolje cuti ili se pridruzi cistacima na ulici iza kojih se krijes, da uradis nesto korisno za ovaj grad.

    • dzoni

      08:35 // 2. 11. 2012.

      I**ote taj zakon pogadja radnike a ne administraciju,bas bih voleo da vidim da li bi ti čistio djubre za 18000 i imao osmeh na licu,kako si *lup,neobavešten

    • john john

      11:34 // 2. 11. 2012.

      lol, džoni,džoni... a ti si sigurno onaj što čisti đubre za 18000..

      Ćuti tamo...sediš u nekoj kancelaraji u JP, kuckaš po compu i direktno PLJAČKAŠ sve nas ostale samim svojim postojanjem.

      JP su lego neradnika i partijskih polušnika.

      Treba vas sve privatizovati.

  • nislija

    14:37 // 1. 11. 2012.

    Ovo je vrhunac! Polovinu otpustiti jer ionako nista ne rade, a drugu polovinu ukoliko ne budu hteli da rade zameniti onima koji jedva cekaju priliku da dobiju posao, ali na zalost nemaju ko da ih protezira u zivotu!

  • Kurir Djoka

    14:57 // 1. 11. 2012.

    Što im dobra ona radnica u belim pantalonama, uf:)

    • Moca

      05:45 // 2. 11. 2012.

      Otkida koliko je dobra, mada i ova desno moze da prodje :)

  • Dragan Jovanovic

    15:19 // 1. 11. 2012.

    Mediana obracunava svoje cene kako im se hoce,objedinjena naplata zaracunava na dospela potrazivanja kamate kako im se hoce.
    Mediana svim zgradama obracunava odvozenje djubreta dva puta nedeljno pa su i racuni duplo veci.Preduzecima uz primenu volsebnog pravilnika iz1990!godine obracunava i do tri puta skuplje usluge.Grad i komunalna direkcija,iako je nadleznost kontrole njihova,nikad na ovakve postupke nisu reagovali.U poslovnim centrima,nije novost,da se za odvozenje djubreta iz dva kontejnera zaracunava cena od preko 1000 evra po svakom mesecno.I za njih je to normalno.Grad bi pod hitno trebao da uvede multilateralnu kompenzaciju,pa bi se dugovi brzo resili.Drzava duguje gradjanima i po vise od godinu dana i nikom nista,a na dugovanje komunalnih preduzeca se redovno obracunava kamata.I to kako.Pogledajte racun objedinjene naplate.Obracunata kamata za ovaj mesec se pripisuje ukupnom dugu,pa se naredni mesec obracunava kamata na ukupan dug iako je protivustavno.I da je barem ovde kraj

  • milun

    15:55 // 1. 11. 2012.

    Treba pod hitno uvesti mogucnost iskljucenja po stanovima a ne gomilati racune ljudima koji ne mogu da plate.Ja sam jedan od njih sa dugom od 150000 i nije da ne zelim da platim vec jednostavno nemam i molim vas iskljucite me.

  • Dragan Pantic

    19:50 // 1. 11. 2012.

    Zakljucak je, ne naplata potrazivanja, vec smanjenje zaposljenih. Znaju svi koliko je partijskih drugova zaposljano u skorije vreme. Bezobrazno je da im se smanje plate i da se trazi da rade, lepse je da se setaju kako na poslu tako i po gradu. OTPUSTITE IH i zaposlite one koji ce raditi vise i za duplo manje plate.

  • Štrajkujem jer nema posla za nepartijaše

    02:59 // 2. 11. 2012.

    Gomilate stolove po hodnicima jer u kancelarijama više nema gde pa sad nikako da namirite sve te ISKLJUČIVO PARTIJSKE stomake !

    Terenskih radnika imate malo, ali kancelarijskih MOLjACA previše.

    NIŠ je štrokav, ima jedno od najgorih grejanja u Srbiji, Nišstan ima NAJNESTRUČNIJE radnike na terenu, a vi hoćete od bednog naroda hleba iz ustiju da izvlačite da bi ste podmirili partijske stomake.

    E NEĆE MOĆI !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: