Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 18. 11. 2020.

| Društvo

Nagrada gimnazijalki iz Vranja na literarnom konkursu u Leskovcu

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Mihaela Milenković - Gimnazija Vranje
Ovo je njena deseta nagrada za literarno stvaralaštvo u toku srednjoškolskog obrazovanja; foto: Gimnazija "Bora Stanković"

Treću nagradu na literarnom konkursu “Misli mi lete”, a u okviru dečijeg stvaralaštva “Umetnik iz školske klupe” Narodne biblioteke u Leskovcu, osvojila je učenica trećeg razreda vranjske Gimnazije “Bora Stanković” Mihaela Milenković. U konkurencije se našlo više stotina radova dece iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Nemačke.

Ovo je njena deseta nagrada za literarno stvaralaštvo u toku srednjoškolskog školovanja.

Samo u toku ove godine osvojila je prva dva mesta - na Svetosavskom literarnom konkursu povodom oslobođenja Vranja od Turaka i specijalnu pohvalu Dositejeve zadužbine za rad na temu “Iduć uči u vekove gleda”

Kada profesor srpskog jezika i književnosti ima učenicu kao što je Mihaela, onda se oseća blagosloveno profesijom koja je više od zanimanja. Pored prirodnih nauka koje su njeno opredeljenje za budući poziv, Mihaela čita dela domaćih pisaca i svetskih klasika. Duhovna literatura takođe je u sferi njenog interesovanja, a ruski pisci posebno. Rad sa ovakvim đakom ispunjava srećom i daje podsticaj da se i sam profesor nadograđuje znanjem i u međusobnoj razmeni učenja dostigne maksimum u pedagoškom radu - kaže profesorka Olivera Đorđević.

Mihaela je dobila nagradu u kategoriji učenika srednjih škola, a u istoj kategoriji prvu nagradu je osvojila učenica četvrtog razreda beogradske gimnazije Dunja Gerov, a drugu nagradu učenik drugog razreda Savremene gimnazije takođe iz Beograda Uroš Tirnanić.

Učenica Osnovne škole “Gorčići” iz Lučana Jelena Petković dobila je pohvalu u ovoj kategoriji.

Osim njih, nagrađeni su i učenici osnovnih škola u kategorijama od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda.

U okviru 2. Festivala dečijeg stvaralaštva leskovačke Biblioteke “Umetnik iz školske klupe” deca su se družila sa piscima za decu i mlade, učestvovala u radionicama, a kao deo Festivala, leskovačka Biblioteka je raspisala literarni, likovni i video-konkurs na temu “Misli mi lete”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: