Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 6. 4. 2016.

| Društvo

Nagrada za Nišlije na Salonu arhitekture u Beogradu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kontrastudio
Još jedna nagrada za isti objekat "KontraStudia"; foto: FB KontraStudio

Za zgradu u Ulici cara Uroša, “KontraStudio” iz Niša osvojio je nagradu u kategoriji “arhitektura” na 38. Salonu arhitekture u Beogradu.

Timu niških arhitekata koji čine Miroljub Stanković, Zoran Nikolić i Marta Nikolić priznanje je dodeljeno za već realizovano delo. kontrastudio Kako kažu u "KontraStudiju", nije često da nagrade dobijaju arhitekte van Beograda

Kako se navodi u obrazloženju žirija, nagrada im se dodeljuje “za iskorak u estetskom reinterpretiranju lokalnog arhitektonskog konteksta”, kao i za “otvoreno komponovanje ugaone pozicije gradskog bloka”.

Veliki je značaj ove nagrade za nas i jer prvi put osvajamo priznanje na Salonu, kao i zbog toga što je pored jake beogradske arhitektonske produkcije uspelo da se probije jedno arhitektonsko delo iz Niša - kažu iz niškog “KontraStudia”.

Za ovogodišnji Salon kandidovano je 230 radova u svim kategorijama. Žiri je u zvaničnu selekciju uvrstio 109 radova, od čega su u konkurenciji za nagrade razvrstana 83 rada u 6 kategorija.

Za istu zgradu niški studio je već osvojio 2 nagrade - za najbolju fasadu na međunarodnom sajmu arhitekture i građevinarstva u Minhenu i Gran-pri 6. Trijenala arhitekture Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa nicic

    11:19 // 7. 4. 2016.

    svaka cast Maki i ekipi.Bravo za vredne talentovane pametne mlade ljude

  • Bgd arhitekta

    09:54 // 7. 4. 2016.

    Ljudi svaka čast!Zaista fenomenala objekat.

  • RODOLJUB

    22:59 // 6. 4. 2016.

    Čestitam! Ipak, ako bi bilo moguce, proveriti da li je objekat izgradjen u svemu prema gradjevinskoj dozvoli??? Srbija je to! Plasim se da nije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: