Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 1. 2. 2018.

| Društvo

Nagrade i vatromet za kraj obeležavanja Dana Vranja

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
dobitnici priznanja povodom Dana Vranja; foto Grad Vranje
Dobitnici priznanja povodom Dana Vranja; foto: Grad Vranje

Svečanom akademijom u sali Doma Vojske na kojoj su dodeljena najveća gradska priznanja, završeno je obeležavanje Dana grada, 31. januara i 140. godišnjice oslobođenja od Turaka.

Specijalno javno priznanje u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara pripalo je Zori Živadinović Davidović, unuci Bore Stankovića. Nagradu je primila njena snaja Ljiljana Lazarević Davidović, a u kratkom obraćanju ona se zahvalila i istakla da Borini potomci Vranje vole i nose u srcu.

Plaketu "31. januar" dobio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović. Dobitnik javnog priznanja je i nekadašnji predsednik Opštine Dragoljub Mitić, a nagrada je uručena njegovom sinu Srđanu Mitiću.

Među laureatima priznanja "31. januar" je i Vlajko Jović koji se zahvalio u pisanoj formi i odrekao novčanog iznosa od 50.000 dinara za lečenje obolele dece, zatim Program "Evropski Progres" i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Na svečanoj akademiji, kojoj su prisustvovale brojne zvanice, govorio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković, osvrnuvši se na veliki značaj 31. januara u viševekovnoj istoriji Vranja i pretke koji su voleli Srbiju i bili istrajni i odlučni.

Sa takvom odlučnošću i visokim stepenom odgovornosti rukovodimo se u izvršavanju svakodnevnih obaveza, što je rezultiralo realizacijom brojnih projekata. Činjenica da je za godinu dana smanjen broj nezaposlenih za 1.146 lica, potvrda je da smo na ispravnom putu u nastojanju da oživimo postojeće privredne potencijale i privučemo investitore - rekao je Milenković.

U dugom i opsežnom izlaganju, Milenković je govorio i o planiranim projektima čija se realizacija očekuje u ovoj godini.

U umetničkom delu programa nastupio je umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića, i solisti grupe "Lutajuća srca".

U Sportskoj hali održan je koncert Miroslava Ilića, a posebnu notu proslavi dao je i vatromet za kraj iznad zgrade Načelstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: