Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 13. 6. 2013.

| Društvo

Nagrade za svrljiške rukotvorine

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSC-0526.JPG

Na 43. Međunarodnoj izložbi rukotvorina i kolekcionarstva održanoj od 1. do 6. maja u Bačkoj Palanci svrljiški izrađivači rukotvorina osvojili su brojne nagrade u konkurenciji sa preko 4.000 izlagača.

Četvoro predstavnika Udruženja građana “Gorska vila” iz Svrljiga nagrađeno je brojnim prizanjima. 2

Stefanović Emina dobila je posebno priznanje za očuvanje baštine, prvo mesto za tradicionalni vez, drugo mesto za građanski vez, prvo mesto za heklanje, prvo mesto za pletenje i prvo mesto za tkanje, kao i prvo mesto za suvenire - liciderska srca. Vasić Anica dobila je nagradu za tkanje, dve druge nagrade za građanski vez i prvo mesto za pletenje, dok je Jovanović Marina osvojila prvo mesto za suvenire. 3

Posebnu pažnju izazvali su prirodni sapuni doktora Dalibora Jevtića za koje je osvojio prvo mesto na ovom takmičenju.

Svrljiške izlagače primio je i predsednik opštine Milija Miletić koji im je čestitao na ostvarenom uspehu i prezentovanju opštine Svrljig.

- Ostvareni su zaista dobri rezultati i mi, kao lokalna samouprava, uvek smo spremni da pomognemo udruženjima preko raznih projekata koje raspisuje Opština. U narednom periodu cilj bi trebao biti plasiranje domaćih proizvoda na strano tržište, narodnih rukotvorina, etno motiva, ali i preparata kao što je sapun koji se izrađuje od prirodnih biljaka, a proizovdi se u Svrljigu – kaže Miletić.

Pomoć prilikom učestvovanja na ovoj manifestaciji Svrljižani su dobili od Jablanović Momirke, predstavnice Udruženje građana Medijana Niš i njenih saradnika, a ddrugi deo takmičenja održava se krajem septembra u Budimpešti gde će najuspešniji dobiti majstorska pisma sa zlatnim pečatom.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: