Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 28. 1. 2022.

| Društvo

Najava iz Grada da će hotel "Ozren" u Niškoj Banji biti otvoren do kraja godine

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
ozren
Anastasov očekuje početak rada do kraja godine; foto: T. T.

Hotel "Ozren" u Niškoj Banji, koji je poslednje goste imao pre dve decenije, trebalo bi da krene sa radom do kraja godine, najavila je članica Veća zadužena za kulturu Adriana Anastasov. Prodat je i ruinirani hotel "Srbija", i to firmi bivšeg poverenika SNS-a u Nišu Zvezdana Milovanovića, ali Anastasova ističe da je potrebno mnogo vremena da se sredi jer je pod zaštitom države.

Rekonstruisani trg i šetališta okružena drvećem, ali u Niškoj Banji i nakon prodaje ostaju zatvoreni Ozren i Srbija. I pored manjih hotela, hostela i privatnog smeštaja Anastasova kaže da u toj niškoj Opštini nema dovoljno smeštajnih kapaciteta i ističe da su prekopotrebni hoteli sa većim brojem zvezdica.

Tako za hotel Ozren, koji je prošle godine kupila kompanija MAK koja se bavi proizvodnjom i preradom mesa, kaže da će njegova vrata biti uskoro otvorena. Ističe i da su dva hotela u fazi renoviranja, sređivanja, ali da ima i pravno-imovinskih problema. ozren Hotel je prošle godine kupila kompanija "MAK"; foto: T. T.

Hotel "Ozren" je prodat drugi, ali je on u boljem stanju nego hotel "Srbija", koji je zaštićen zakonom s obzirom na to da je spomenik, i potrebno je mnogo vremena i mnogo se na drugačiji način radi. Ja se nadam da će hotel "Ozren" biti do kraja godine - navodi Anastasova.

Podsetimo, hotel Ozren jedan je od nekoliko hotela koji su tokom privatizacije prodati "Srbija turistu" čiji je vlasnik američki biznismen niškog porekla Srba Ilić i od tada su njihova vrata zatvorena. Ilić je 2014. prodao Ozren i Partizan sopstvenoj firmi iz Rume, ali zbog neplaćanja poreza Poreska uprava je oba hotela stavila pod hipoteku.

Tek 2019. godine Poreska uprava je stavila na licitaciju hotel po početnoj ceni od 198 miliona dinara, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Potom su raspisane još dve licitacije, ali bez uspeha, na kraju je prodat za oko 70 miliona dinara.

Kada je reč o hotelu Srbija, Milovanović je za Južne vesti sredinom 2021. godine rekao da su u fazi projektovanja i pribavljanja građevinske dozvole za rekonstrukciju postojećeg i dogradnju novog dela hotela.

I treći hotel Partizan za koji je početkom 2018. godine oglašena prodaja, da bi ga jula iste godine zahvatio požar. I danas stoji ruiniran.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Konstatacija

    14:32 // 29. 1. 2022.

    Mislite da vam neko veruje? Prvo je obecano da ce Hotel Srbija poceti da se renovira aprila 2020. pa je opravdano da je to sprecila Korona.Nakon toga je obecanje dato za oktobar 2021.kada su napravljene samo drvene ulazne stepenice i tu je bio kraj a tako ce i sa Ozrenom biti.Isto vazi i za izvor i navodne bazene Kuliste.Obecanje ludom i naivnima radovanje.Doduse,sad pre izbora ce ponovo obecavati

  • Seljak

    07:35 // 29. 1. 2022.

    U zdnje vreme brzo skidate ovakve informacije, naročito kada su plavuše u pitanju i kada su komentari čitaoca negativni i plus što ne objavljujete sve komentare. Mora da imate ubačeno kukavičje jaje među administratore.

  • Tajanstveni Alan

    21:24 // 28. 1. 2022.

    Kave gluposti, koje ne interesuju ljude, se ,nekad,ovde mogu naci !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: