Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 25. 5. 2021.

| Društvo

Najava velike proslave pobede nad koronom i dalje samo “čaršijska priča”, bilborde još niko ne zakupljuje

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Bilbord AV
Bilborde još niko ne zakupljuje, ali već viđena ideja pobede i zahvaljivanja Srbiji; Foto: JV

Najbliže potvrdi da bi vlast u Srbiji jun mogla da proglasi mesecom pobede nad koronom bila je izjava premijerke Ane Brnabić da je njihova želja da se zemlja otvori 21. juna. Za medijske i internet spekulacije da se uveliko štampaju posteri i majice za 6. jun, kada navodno kreće kampanja pobede nad virusom, potvrde nema, a u marketinškim agencijama kažu da njih niko nije kontaktirao za zakup bilborda.

Sve se češće čuje da vladajuća većina i Srpska napredna stranka uveliko pripremaju veliku proslavu pobede nad koronom. Ona bi navodno trebalo da počne 6. juna, a da na Vidovdan doživi vrhunac velikom proslavom u Kruševcu.

Međutim, zvaničnih potvrda o tome, za sada, nema. Gostujući u emisiji “Hit tvit” u nedelju, premijerka Brnabić je još jednom ponovila želju da se Srbija što pre otvori i zaista pobedi koronu, a prvi put je pomenula i jun mesec.

Rekla bih da je vrlo verovatno da ćemo moći da se vratimo normalnom životu. Ono što me brine je mali procenat vakcinisanja mladog stanovništva. Oni drže ključ kraja ove epidemije. U petak smo pokrenuli veliku kampanju za vakcinaciju mladih uz pomoć festivala u našoj zemlji. Neka želja naša je da 21. juna otvorimo konačno Srbiju. Videli smo i prošlog leta, bili smo optimisti pa je krenuo da raste broj zaraženih - rekla je Brnabić.

Pojedini mediji pišu da se za 6. jun sprema početak proslave tako što će bilbordi po Srbiji biti oblepljeni posterima koji veličaju pobedu nad virusom, ali Vladimir Tepavac, menadžer Babler media grupe, firme preko koje je moguće iznajmiti bilbord gde god u Srbiji, kaže da niko do sada nije tražio zakup bilborda niti kampanju sa tom temom.

Mislim da je to sve viralna šala. Prvobitno je poruka kružila sa najavom za kraj maja. Odgovor na sva Vaša pitanje je NE. U razgovoru sa kolegama iz drugih kompanija došao sam do saznanja da niko nije dobio sličan upit ni za jedan grad - napisao je Tepavac.

Kakav je i da li postoji plan za Niš pitali smo gradonačelnicu Niša i članicu Glavnog odbora SNS Draganu Sotirovski, ali ona za sada nije odgovorila na postavljena pitanja.

U agenciji Adver city, najvećoj niškoj koja se bavi ovim vidom marketinga, kažu da im do sada niko nije tražio bilborde za tu kampanju.

Čuo sam samo u medijima. Niko nas nije zvao. Do dana današnjeg sve što znam o tome je ono što znaju i drugi, ali iz novina. Nikakav upit nije stigao - kaže Saša Jotov iz Adver city-a.

Brojevi trenutno idu na ruku onima koji bi možda i hteli da slave pobedu nad koronom. U prethodna 24 sata je, recimo, u celom Jablaničkom okrugu bilo svega 8 novoobolelih. U Pčinjskom 15, a u Nišu svega 11.

Ovo potvrđuje i epidemiolog i član Kriznog štaba Bratislav Tiodorović koji kaže da je procenat prvih pregleda pao za 3 do 4 puta u odnosu na pre samo mesec dana, ali, iako je i sam pominjao 21. jun na nedavnoj press konferenciji, naglašava da je neozbiljno proglašavati pobedu.

Možemo samo da sačekamo Svetsku zdravstvenu organizaciju. Neko će reći da mi prebacujemo loptu na SZO, ali ne. Oni prate cele planetu, a mi možemo biti sigurni, ne samo kada u Srbiji imamo sigurnu situaaciju, nego i u regionu i u Evropi, pa i u svetu. Ne može nam biti svejedno da li u Indiji, Brazilu ili Južnoj Africi bukti epidemija. Zašto? Pa zato što to sve lako stiže, pre svega do Evrope, a kad dođe u Evropu doći će i kod nas - rekao je Tiodorović. pobeda korone sns informator Srbija pobedila koronu odavno, pisalo u SNS informatoru; printscreen

Podsetimo, Srbija je, zvanično je rečeno, već jednom pobedila koronu. I to u kampanji za lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore u junu 2020. godine.

Svi se sećaju promo spotova vladajuće SNS u kojima doktorka simbolično skida masku, a ostaće upamćeni bilbordi sa porukom “Hajde da izađemo iz kuće”. Međutim, odmah nakon proglašenja pobede Srpske napredne stranke na izborima, njeni funkcioneri proglasili su novu korona krizu.

Već u julu iste godine zabeležen je jedan od najtežih talasa virusa korone koji je odneo na stotine života.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ???

    09:55 // 26. 5. 2021.

    Ono kad pobedimo NATO.

  • Čiča Miča

    09:54 // 26. 5. 2021.

    Videćemo da li će biti onako kako se priča i pretpostavlja. Ako bude istina, onda... šta reći. Učili smo (većina, ako ne, svi) da je neka bolest, na nekoj teritoriji, pobedjena onda kada je broj novoobolelih zanemarljiv tj. kada je bolest iskorenjena kao npr., kod nas, tuberkuloza, velike boginje, šarlah,... Dakle, predstavljati POBEDU nad covid 19, u ovom trenutku, najblaže rečeno je neozbiljno.

  • Bruno

    22:03 // 25. 5. 2021.

    Pa ko što neki put ili fabriku otvaraju po 5 puta, tako će i sa coronom da bude. Pobedili smo je prošle godine, pa sad, pa....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: