Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 30. 5. 2017.

| Društvo

Najavljen konkurs za direktore javnih preduzeća u Nišu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Gradska toplana
Aktuelnim direktorima ističe mandat 2. oktobra; Foto: Arhiva JV

Pošto direktorima 11 niških preduzeća ističe mandat u oktobru, na sledećoj sednici Skupštine Grada trebalo bi da se odlučuje o raspisivanju konkursa za izbor novih rukovodioca javnih i javno-komunalnih preduzeća, kažu iz gradskog Sekretarijata za komunalne delatnosti.

Zavod za urbanizam, Gradska stambena agencija, Direkcija za izgradnju grada, Nišstan, Naisus, Gradska toplana, Mediana, Gorica, Tržnica, Parking servis i Objedinjena naplata, mogli bi uskoro da dobiju nove direktore. Gradsko veće Niša uvojilo je predlog odluke o raspisivanju konkursa, koji će, kažu, biti upućen gradskim odbornicima na odlučivanje.

Imajući u vidu da ističu 4-godišnji mandati direktora koji su imenovani na ova mesta, da bi se otpočeo proces raspisivanja konkursa, odluka o pokretanju postupka će se uputiti Skupštini Grada na donošenje. Odluku o sprovođenju javnog konkursa donosi upravo Skupština. Na narednoj sednici formiraće i komisiju za sprovođenje konkursa. U roku od 8 dana od dana donošenja te odluke, raspisuje se konkurs za nove direktorke - kazala je sekretarka za komunalne delatnosti Vladislava Ivković.

Konkursi neće biti raspisani za novog direktora Aerodroma, jer, objašnjava, aktuelnom Vladici Đurđanoviću mandat traje do 2019. Neće biti imenovan ni novi direktor Direkcije za javni prevoz, jer trenutnom traje mandat do 2018. godine. Podsetimo da je Miljan Jovanović podneo ostavku na funkciju direktora Direkcije samo nekoliko meseci po postavljanju, a od januara 2014. na čelu ovog preduzeća je Saša Petronijević.

Ivkovićeva dodaje da očekuje da se na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine Niša nađe i formiranje komisije koja će odlučivati o prijavama kandidata koje budu stigle na konkurs.

Nakon objavljivanja se kandidati 30 dana javljaju po objavljenom konkursu, a komisija razmatra prijave i sačinjava listu od 3 kandidata koja su osvojila najviše bodova. Taj predlog se dostavlja Gradskom veću, koje donosi predlog akta o imenovanju prvog kandidata sa liste. Predlog se zatim dostavlja Skupštini Grada koja o tome donosi konačni akt - objašnjava proceduru sekretarka Ivković..

Podsetimo, većina aktuelnih direktora javnih preduzeća u Nišu imenovani su na sednici gradske Skupštine početkom oktobra 2013. godine. Takođe, većina je mandat preuzela iz v. d. statusa.

Direktora Toplane Slobodana Maksimovića koji se smenjen u maju prošle godine, jer je bio optužen za korupciju, od tada menja dotadašnji predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović. Direktor Gorice Igor Jovanić je takođe u maju 2016. podeo ostavku, a njega je zamenio dotadašnji tehnički direktor Nenad Mišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    17:53 // 30. 5. 2017.

    Zbog cega ilutracija teksta prikazuje Toplanu?Oni su dezurni krivci za sve,jer im je usluga najskuplja,dok drugi vrsljaju iz potaje.
    Ili je neki nagovestaj...

  • Dragana

    14:59 // 30. 5. 2017.

    Samo birati kvalitetne školovane i poštene koji će iskreno raditi u interesu preduzeća i radnika kao i samog grada Niša.

  • slavko

    14:34 // 30. 5. 2017.

    A direktori javnih ustanova,sta sa njima?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: