Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 1. 7. 2021.

| Društvo

Najavljen novi protest zbog parkinga, žale se i građani iz drugih niških ulica

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
protest crveni soliter
foto: JV/M. M. K.

Vozači kojima je Parking servis juče odneo sva vozila ispred zgrade u niškoj Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog, zajedno sa ostalim stanarima nastavljaju protest jer im automobili nisu vraćeni kao što su zahtevali. I dok se iz Parking servisa još ne oglašavaju, žale se i stanari drugih ulica, a iz Josifa Pančića kažu da im “pauk” već mesec dana bez objašnjenja odnosi vozila.

Da bi skrenuli pažnju na problem iznenadnog podizanja automobila ispred njihove zgrade, gde decenijama bez problema parkiraju, stanari ”Crvenog solitera”, juče su protestovali i na kratko blokirali raskrsnicu. Zahtevali su da im vozila vrate, ali do toga nije došlo pa će i danas, najavljuju, protestovati od 18 sati na raskrsnici kod crkve Svetog Luke.

Niko nas nije pozvao od juče, niti probao da sa nama razgovara. Vozila nam nisu vraćena i primorani smo da se na ovaj način izborimo za svoja prava, tako da smo prijavili protest za danas - kažu stanari.

Navodi da su neki od stanara, kojima su automobili preko potrebni, ipak odustali od čekanja i platili da bi preuzeli svoja vozila, ali sada izbegavaju krug zgrade za parkiranje.

Sa neočekivanom akcijom “pauka” u poslednjih mesec dana suočavaju se i stanari ulice Stanoja Glavaša, koji kažu da je zbog ovog problema juče njihovu ulicu posetio i predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković. Kažu i da je pozvao Saobraćajnu policiju i dogovorio sa njima da prime na razgovor dva stanovnika ulice, koji će izložiti probleme.

Nadležni prebacuju naš problem kao vruć krompir od jednog do drugog. Apelujemo na nadležne da se prvo reši infrastruktura u gradu, pa da se onda sprovodi zakon u delo. Očigledno problem nemamo samo mi, već mnoge Nišlije - kaže stanovnik ove ulice.

Sada se zbog istog problema žale i iz Ulice Josifa Pančića.

Već mesec dana bez ikakvog objašnjenja trpimo teror, odnose vozila od ugla Prvomajske i Josifa Pančića sa desne strane ulice. Stanarima ispred zgrada, bez objašnjenja i po nalogu saobraćajne policije - kaže stanovnik ulice.

Iz svih ovih ulica NIšlije tvrde da godinama parkiraju na trotoaru, jer drugo mesto ne psotoji i pitaju zašto je baš sada Parking servis rešio da uklanja vozila i gde će oni parkirati nadalje.

Iz Parking servisa još nisu odgovorili na pitanja Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prolaznik

    19:12 // 3. 7. 2021.

    Direktor parking servisa da kaze da li je primio pare da digne ova vozila da bi investitoru koji pravi zgradu pored omogucio prostor za bastu restorana koji planira?

    E moji ljudi vi mislite parking servisu stalo do pesaka mnogo.
    Da je zbog toga ja bi podrzao.

  • Goga

    01:30 // 2. 7. 2021.

    Hoću tramvaj!!!

  • Goga

    01:28 // 2. 7. 2021.

    Hocu tranvaj, cistije, kulturnije, ne treba parking...etc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: