Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:31, 17. 6. 2015.

| Društvo

Najavljen veliki protest ispred Toplane

Autor:B. G.Izvor:Građanin, Južne vesti
Okupljanje predsednika skupština stanara
Predsednici skupština stanara najavljuju masovni protest; Foto: D. Ilić/Gradjanin.rs

Nezadovoljni zbog odbijanja gradskih vlasti Niša da prihvate njihove zahteve, predsednici preko 300 skupština stanara su najavili veliko okupljanje sledećeg utorka, 23. juna u 11 sati ispred Toplane.

Kako je prenosi Gradjanin.rs, rukovodstvu Toplane će tada biti predati i "zahtevi za isključenje cevovoda Gradske toplane iz stanova".

Tokom večerašnjeg skupa, održanog u sali Mesne kancelarije "Božidar Adžija", zatražena je i smena gradskog većnika Miloša Banđura, resorno zaduženog za komunalna pitanja, ali i celog menadžmenta tog javnog preduzeća.

Jedan od inicijatora građanskog protesta Đokica Jovanović je obavestio predsednike skupština stanara da Toplana uporno krije podatke o ceni gasa kao i o načinu obračuna varijabilnog dela naplate.

Jovanović je optužio gradsku vlast i menadžment Toplane da povećanjem cena grejanja prikrivaju svoj neuspeh, ali i da "višak" koriste za finansiranje partija.

Nećemo dozvoliti da se našim novcem finansiraju partije. To im neće proći. Zato je važno da se u što većem broju okupimo kako bi im pokazali da ne mogu da nas vuku za nos - rekao je Jovanović.

On je zaključio da je cena grejanja previsoka i da predsednici skupština stanara i dalje traže da se ona snizi na nivo pre nego što su snižene plate i penzije. 

Podsetimo, nezadovoljni visokim računima Toplane veliki broj predsednika skupština stanara je sredinom marta otpočeo da potpisuje peticiju da se cena grejanja smanji i zatražio isključenje sa mreže daljinskog grejanja.

Prema podacima inicijatora akcije peticiju je do sada potpisalo oko 400 predsednika skupština stanara, koje predstavljaju oko 40.000 građana.

Ranije danas je gradski većnik Miloš Banđur saopštio da su gradske vlasti predložile mehanizam za isključenje stanova i zgrada sa sistema daljinskog grejanja, ali i izrazio sumnju u legitimitet okupljenih predsednika skupština stanara.

Oni su napravili jednu izjavu koju su potpisali predsednici skupština stanara i ja sam siguran da predsednici pre toga nisu održali sastanak sa stanarima svojih zgrada i dobili saglasnost za potpisivanje ove izjave i da su otišli samo i stavili svoj pečat i potpis. Pedesetak zgrada zastupaju i neke privatne firme koje vode skupštine stanara - rekao je Banđur.

Ipak, jedan od inicijatora peticije Saša Kostić je odbacio optužbe, tvrdeći da je svaki od skoro 400 predsednika pre potpisivanja peticije sakupio potpise stanara svojih zgrada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • necu da radim da drugi zive

    08:12 // 19. 6. 2015.

    Poceli su botovi da se javljaju! Ljudi, lokalni vlastelini vas se plase! Narodna volja pre svega! Samo napred za svoja prava!

  • Aca iz Nis

    06:41 // 19. 6. 2015.

    Zasto politizacija, sta ce tu Djokica,a sto Bandjur, krivci Gradonacelnik,Nacelnik uprave za komunalije,osnovni krivac bivsi sef uprave sada Direktor toplane za netacne podatke kod obracuna cene grej.

  • shaft

    18:14 // 18. 6. 2015.

    Postenim proizvodnim radnicima i majstorima treba aplaudirati,nacifranim sluzbenicama i besposlenim sluzbenicima zvizdati!Ne dirajte majstore,za tezak posao imaju platu manju nego u "yuri".Javna tajna

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: