Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 23. 1. 2019.

| Društvo

Najavljena evakuacija u Jasenoviku tokom uklanjanja vagona sa amonijakom

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
cisterne jasenovik
Sutra počinje uklanjanje prevrnutih cisterni sa amonijakom; Foto: A. K.

Građani koji žive u Jasenoviku, gde su se 19. januara uveče prevrnula dva vagona u kojima je prevožen amonijak, moraće da napuste kuće dok cisterne sa opasnim hemikalijama ne budu uklonjene. Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević na čijoj se teritoriji nalazi selo, kaže da je ovako odlučeno iz predostrožnosti.

Odluku su doneli članovi Štaba za vanredne situacije, a Vasiljević kaže da se svi stanovnici sela evakuišu iz predostrožnosti, jer se radi na uklanjanju cisterni u kojima su opasne hemikalije.

Evakuišemo ljude sutra kad počnu da se dižu cisterne zbog svake predostrožnosti, da se ne igramo sa životima ljudi. Nikad se ne zna šta može da se desi. U normalnim okolnostima ne bi trebalo, ali zbog predostrožnosti moramo ljude da evakuišemo dok se to ne podigne - rekao je Vasiljević.

Na adrese meštana stigao je dopis kojim su obavešteni da svoje domove treba da napuste 24. januara u 8 ujutru i da mogu da se vrate kućama u 17 sati. Navodi se da će ista procedura važiti i sutradan - 25. januara. Celo selo bi trebalo da bude prazno u ovim periodima, a kako se navodi, građani bi trebalo da zatvore i nahrane životinje. Za one koji nemaju gde da odu, kako piše, obezbeđen je kolektivni smeštaj.

Licima koja su se izjasnila za kolektivno zbrinjavanje, biće obezbeđen prevoz, boravak, ishrana i voda, a po potrebi i medicinska nega - piše u obaveštenju.

Građani bi trebalo da se okupe u 8 sati kod Zadružnog doma u selu, odakle će biti prevezeni u kolektivni smeštaj. Inače, navodi se da će policija brinuti o napuštenim kućama, a za dodatne informacije građanima su ostavljeni brojevi telefona Opštine 018/201-280 i Štaba za vanredne situacije 018/504-709.

Podsetimo, u subotu 19. januara oko 22:30 na pruzi Niš - Zaječar ispale su iz šina i prevrnule se dve cisterne pune amonijaka kod sela Jasenovik, a pruga je od tada u blokadi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Pobuna

    17:38 // 23. 1. 2019.

    Pod hitno pohapsiti sve koji dozvoljavaju da na pruzi koja i vise nije za upotrebu dozvoljava prevoz opasnih materijala.
    A pitam Strucnjake neka javno izadju i kazu o kolikoj cifri koja im donosi prihod sa ove pruge stavljaju u dzep umesto da uloze u obnovu vrlo PROFITABILNE DEONICE U TERETNOM SAOBRACAJU.(PRAGOVI ZA GRADNJU BRZE PRUGE PREMA BUDIMPESTI,PRAGOVI ZA GRADNJU PRUGE PREMA SOFIJI I TD)

  • Misa

    15:49 // 23. 1. 2019.

    Po prici mestana plan nadleznih sluzbi je da se cisterne ispuste i zapale, zato i iseljavaju celo selo. I opet niko nece da odgovara sto je pruga nikad gora. Nadlezne iz zeleznice treba pohapsiti

  • mirjana

    14:23 // 23. 1. 2019.

    a zasto se zrtvuju policajci i zivotinje valjda je opasnost za sve ista hitna smena gradonacelnika i krivicna odgovornost

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: