Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 24. 7. 2020.

| Društvo

Najavljena je kiša, građani na Paliluli još uklanjaju posledice sinoćne [foto]

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Čačanska ulica poplava; foto: JV
Neki podrumi i dalje poplavljeni; foto: JV

Mulj je i dalje na ulicama u Opštini Palilula nakon jučerašnjih poplava, građani i dalje sakupljaju vodu iz podruma, suše stvari i strahuju od nove kiše koja je najavljena, a dežurne komunalne ekipe posledice nevremena uklanjale su i tokom noći. Pitaju i gde je gradonačelnik Darko Bulatović, koji se ni nakon tri poplave nije oglašavao i traže sastanak sa njim, a razmišljaju i o protestu kada odbrane svoje domove.

Dan nakon poplava 9, Palilula jul 2020; foto: JV Dan nakon trećih poplava u manje od dva meseca u Paliluli; foto: JV Pojedine kuće na Paliluli treći put su poplavljene za manje od mesec dana.

Oko ulica Vojvode Gojka i Čačanske sinoć je ponovo bilo jezero, a dan nakon poplava građani i dalje skupljaju vodu sami, čiste podrume, suše stvari i strahuju.

Najavljena je kiša i za danas i sutra, a mi još nismo sve očistili od sinoć. Ovi iz opštine i Vodovoda opet pričaju da je pala najveća kiša u istoriji, a ništa ne rade da spreče poplave. Jedino što nam preostaje je da protestujemo, jer više ne znamo šta da radimo - kažu iz Ulice Vojvode Gojka. Dan nakon poplava 12, Palilula jul 2020; foto: JV Dan nakon trećih poplava u manje od dva meseca u Paliluli; foto: JV

U Čačanskoj ulici u kući jedne bake podrum je potpuno poplavljen, ali ona kaže da sama ne može da izvuče vodu i samo se nada da više neće biti kiše.

U Ulici Stanoja Bunuševca su ekipe bile na terenu i sakupljaju mulj i talog koji je donela voda, u obližnjoj Starca Vujadina takođe je bilo poplavljenih kuća i neke porodice su evakuisane.

Dan nakon poplava 1, Palilula jul 2020; foto: J. Dj Voda u nekim kućama bila do struka; foto: J. Đ. I Božidarčeva ulica je sinoć plivala, kažu najviše u poređenju sa prethodnim poplavama, voda je u nekim podrumima bila do struka, a voda se slivala niz zidove.

Trenutno su tu Mediana i Naissus, skupljaju mulj i čiste šahte, od četiri šahte ispred moje kuće jedna radi, očistili su druge dve, jedna koja mi je ispred kuće je toliko zapušena da ne mogu ništa da joj urade. Vatrogasci od juče kad sam ih zvala još nisu stigli, tako da sad i nema potrebe da dolaze, kofama i sunđerima vadimo vodu. Od svih prethodnih kiša juče je bila najstrašnija, curio mi je i oluk, zidovi su mokri, voda u podrumu je bila do struka - priča Nišlijka.


Građani traže sastanak sa gradonačelnikom, razmišljaju i o protestu

Treći put je poplavljena i Vrbaska ulica, ali građani kažu najviše do sada i još ne mogu da skupe svu vodu. Nišlije koje ovde stanuju ponovo tvrde da ih "davi" kanalizacija, a ne kiša i oni strahuju šta će biti ako danas ponovo bude padala. Dan nakon poplava, Palilula jul 2020; foto: J. Dj Voda u nekim kućama bila do struka; foto: J. Đ.

Kažu da su vatrogasci bili da izvuku vodu, posetio ih je i predsednik Opštine Aleksandar Ždrale, ali ne i gradonačelnik Darko Bulatović.

On je nevidljivi gradonačelnik, vidljiv je samo kad se slika i kad asfaltira ulice, poplavu koja se dešava treći put on ne vidi. Ovo je vanredna situacija, da li Štab za vanredne situacije to vidi, da li oni primaju nadoknadu za nerad, evo pitam ih - pita stanovnica Vrbaske ulice.

Dan nakon poplava 10, Palilula jul 2020; foto: JV Dan nakon trećih poplava u manje od dva meseca u Paliluli; foto: JV Pitali su Južne vesti kako mogu da stupe u kontakt sa gradonačelnikom i traže sastanak sa njim, a neki su razočarani i besni nakon novih poplava i kažu da razmišljaju o protestu, jer tvrde da nadležni ne rade svoj posao i da se sami bore da zaštite svoje domove.

Skoro svi poplavljeni sa kojima su novinari razgovarali kažu da ovo nisu poplave, već katastrofe, traže da se proglasi vanredna situacija i osim straha od kiše, brine ih i da se ne zaraze. Predsednik Opštine je najavio da će to tražiti od gradonačelnika. Dan nakon poplava 7, Palilula jul 2020; foto: JV Dan nakon trećih poplava u manje od dva meseca u Paliluli; foto: JV

Ovo nikad nije bilo ovako, još smrdi kanalizacija od prethodne poplave, ništa nije dezinfikovano, mi ćemo da se porazboljevamo, pre će da nas ubiju posledice poplava nego korona - ističu građani.

Blato, mulj, pesak su i u drugim ulicama, saobraćaj je usporen, a ispred kuća u ovoj opštini građani iznose stvari iz poplavljenih prostorija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    21:48 // 24. 7. 2020.

    Zar treba da se desi ovakva steta, da se zapitate,gde je gradonacelnik ! I,kad su drugi imali probleme, nije ga bilo, tada se ne zapitaste, gde je ! Nece tako, nema solidarnosti i dok svako gleda samo svoje i sebe, ovi lihvari ce biti opusteni i u foteljama ! Nema nista od protesta, dok su medju vama aktivisti sns, nece im dati da izadju ! Ima da cute i trpe, da se prave da je sve
    o.k.

  • Nnnn

    17:57 // 24. 7. 2020.

    Gradjani , stvarno razmislite pre nego počnete da protestVujete ! Šta ako gradonačelnik i načelnica krenu u kontraprotest i dovuku 5-6 aVtobusa i baklje , a ? Nema da vam izmeste prugu još 500 god. a tramvaj ima da sanjate još 300 god.
    Za asfalt - ne smem ni da vam kažem .

  • zavasudecu

    17:19 // 24. 7. 2020.

    Gasali ste za vasu decu. Evo vam izliv fekalija u dnevnu sobu, za vasu decu. Uzivajte.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: