Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 27. 11. 2021.

| Društvo

Najavljene blokade puteva širom zemlje, na jugu za sada bez takvih akcija

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
blokade
Građani se samoorganizuju; logo

Na više lokacija u zemlji danas od 14 do 15 sati planirane su, najavljuju više udruženja građana, blokade puteva zbog nezadovoljstva nedavnim usvajanjem Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, kao i Zakona o eksproprijaciji. Za sada nije poznato da li će biti blokada i na jugu Srbije, a organizatori blokada u Beogradu i u drugim gradovima, pozivaju ljude da se samoorganizuju.

Iz Saveza ekoloških organizacija Srbije i grupe građana Kreni-promeni najavljuju jednočasovnu blokadu Mostarske petlje i mosta Gazela u Beogradu, mosta Varadinska duga u Novom Sadu, kao i još nekoliko lokacija širom zemlje, od Kragujevca, Požege, Čačka i Šabca, do Prijepolja, Lazarevca i Bačke Palanke.

Od gradova na jugu Srbije, okupljanje građana je jedino najavljeno u Pirotu, ali nije u pitanju blokada puta, već skup na trgu ispred Doma kulture.

Građani se okupljaju preko društvenih mreža, pa postoji mogućnost da se okupe i na drugim mestima.

Nakon najave skupova, oglasio se saopštenjem i MUP Srbije. Kažu da je svaki neprijavljeni skup, a posebno onaj koji se odvija na putevima i mostovima, veliki rizik i izazivanje opasnosti po učesnike u saobraćaju, kao i učesnike skupa.

Pošto skupovi nisu prijavljeni policija ne može da vrši njihovo obezbeđenje i da garantuje bezbednost. Svu odgovornost za sve što može da se desi snose organizatori neprijavljenih skupova - saopštavaju iz MUP-a

Aktivisti pozivaju građane da ne ulaze u eventualne konflikte sa policijom i da skupovi prođu bez rušenja i bez vandalizma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana Cvetkovic

    08:51 // 4. 12. 2021.

    Gde ste pirocanci? Izgleda da vam je sve potaman?

  • Eli

    02:20 // 1. 12. 2021.

    Pre samo mozda 40 godina uzet nam je silom skoro pola plac od kog je napravljena ulica,dok su moju babu drzali policajci bager je rusio i cak je bila privedena jer se protivila vlasti... e ja to necu da dozvolim da mi otima neko ...Ako treba i lopatom na bager...Samo napred Srbijo, osvesti se ,progledaj ne dozvoli da ti lopovu otimaju krvavo stecenu imovinu!!

  • Gaga

    22:33 // 27. 11. 2021.

    Gledam slike kako huljina pretorijanska garda bije ljudi koji su samo izašli na protest.Sutra će to i nama ovde u našem gradu da rade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: