Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:53, 4. 7. 2020.

Najavljeno otvaranje niške laboratorije "Vatreno oko" do kraja meseca

laboratorija Po 1.000 uzoraka dnevno; ilustracija; foto: Flickr/The National Guard

Pored Pasterovog zavoda u Nišu, krajem jula bi trebalo da počne da radi nova Nacionalna laboratorija "Vatreno oko", najavila je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski. Reč je o laboratoriji čija izgradnja je donacija kineskog instituta, a koja bi trebalo da analizira 1.000 uzoraka dnevno.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mara

    06:50 // 5. 7. 2020.

    A ko ce to da plati?Mi građani

    • MilosNis

      11:50 // 5. 7. 2020.

      Ako bi trebao da plati ne razumem?

  • Dunja

    20:58 // 4. 7. 2020.

    Zato se "vratila" korona,da se otvori i isproba "Vatreno oko"....

  • R.M.M.

    20:57 // 4. 7. 2020.

    Питате да ли имају дозволу за сечу дрвећа? Ови бахати, необразовани и нестручни кадрови СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ немају ни ГРАЂЕВИНСКУ ДОЗВОЛУ за грађење лабораторије. Тачно је да у ВАНРДНОМ СТАЊУ можете отпочети изградњу без дозволе, али, по престанку таквог стања ОБАВЕЗНИ сте да прибавите дозволу. Ово је у близини заштићеног објекта (Пастеров) и трба сагласност зав. за зашт. споменика. Тога нема.

    • R.M.M.

      10:42 // 5. 7. 2020.

      Чему ови минуси ботови неморални. Шта у тексту није тачно? Градоначелник није стручан за послове планирања и изградње и то можда може да се разуме и прихвати! Добро, зато треба да има помоћника за ову област и сваку другу област где не влада струком. Е, ту је "квака", има помоћника и то је Милош Милошевић, без струке такође, онда и њему треба помоћник и тако у недоглед бахатости и нестручности.

  • BATA

    23:40 // 4. 7. 2020.

    Bata Soros i vatreno oko.Taj ce nas izleciti.

  • Srpski

    22:13 // 4. 7. 2020.

    A zasto vatreno oko, koja je simbolika?Kao da se otvara jos neka kineska radnja samo sa drugacijom robom koju treba da nam uvale. I kakve veze ima nacelnica okruga sa laboratorijom? Jel to spada u samopromociju da bi se izborila za mesto gradonacelnice? Da li postoji nesto u Kini da nosi naziv karakteristican za Srbiju?

    • Daki

      16:10 // 6. 7. 2020.

      Naziv je po istoimenoj laboratoriji u Kini koju je finansirao Soroš, koji takođe ima firmu sa tim imenom. Slučajnost je sasvim slučajna, zar ne? Haj'mo botovi, navalite da zaradite današnji obrok

  • jna

    22:35 // 4. 7. 2020.

    Šta će vatreno oko i kinezi kad već imamo supersoničnu američku laboratoriju u neposrednom komšiluku ,koja je pompezno najavljivana .

    • Vaskularni hirurg

      08:01 // 5. 7. 2020.

      Pogrešno tumačiš direktora te zgrade iz komšiluka. On kad kaže da ima laboratoriju, zapravo je nema. Mislim ima je i radi za potrebe njegove kandidature za generalnog direktora KC, a u stvarnosti je nema i ne radi. Moraš da razumeš to ima/nema, radi/ne radi, ...

    • moebius

      08:17 // 5. 7. 2020.

      Koju američku kompaniju?

  • Dule

    21:27 // 4. 7. 2020.

    Pa naravno da je nestasicabesplatnih testova. Ima ako platis. A i zanima me ko je toliko naivan da veruje da ce ovo da se zavrsi brzo??? Ovo je tek na pocetku

  • Vita Jela zelen Bor

    12:46 // 5. 7. 2020.

    200 metara odatle, iza ORL Klinike i Stomatološkog, postoji veliki prazan plac, pusto polje, gde su mogli da izgrade ovu laboratoriju, a da ne seku kedrove. Međutim, poenta je što to ne bi bilo na vidiku, a ovi vole da se vidi to malo jadi što izgrade, pa su prelepi kedrovi pali zbog političkih poena.

    • možda

      17:16 // 5. 7. 2020.

      grade šajku, pa im treba kedar katarku će od šimšira ...

  • Rade

    13:27 // 5. 7. 2020.

    Da li Niš kao 3. grad u Srbiji i grad sa Medicinskim fakultetom, KC i Institutom za javno zdravlje uopšte ima bilo kakvu laboratoriju za PCR testiranje korone i ako ima koliki je dnevni kapacitet? Ako nema,veliko hvala našem SNS rukovodstvu na brizi prema svojim gradjanima. Vatreno oko i PCR na kardiohirurgiji su odavno trebali biti u upotrebi. Ali važniji su izbori, veselja posle,funkcije...

  • domace a dobro

    00:01 // 5. 7. 2020.

    A sta je bilo sa Niskom firmom Novamedika i njihovim pcr testovima koji po njihovim recima su cak i bolji od uvoznih. Zasto ne pocinju proizvodnju ?

    • Moebius

      08:16 // 5. 7. 2020.

      Neomedika pravi testove sa antitelima. Dobili su dozvolu za proizvodnju ali ne i za distribuciju u Srbiji. Toliko o našoj državi.

  • Smuk

    17:25 // 5. 7. 2020.

    U Niš mogu da otvore samo "Ćoravo oko" "Gluve uši" ili "Mutava usta"...
    Izvinjavam se , po hiljadu puta, svim hendikepiranim osobama - najmanje što sam želeo je da Vas uvredim. U odnosu na "vlast" - svi ste vi zdravi ! Hvala Bogu !

  • Markoni

    09:56 // 5. 7. 2020.

    Pa ovo je trebalo da bude gotovo za 15 dana? U Bgd su ga zavrsili za 15 dana i to 3 puta veci objekat i labaratorija od ove Niske..

    Zasto ova gospodja Sotirovski ne utice i ne kritikuje ove beogradjane i Vladu sto zapostavljaju Nis?
    Nama treba neko sa svojim JA I obrazom da zastiti Nislije dosta su nam podanici, poslusnici i uvlakaci bez obzira iz koje stranke dolaze..

    • AntiPA

      11:39 // 5. 7. 2020.

      Gospodja Sotirovski i slicni se i biraju u SNSu zato sto nemaju svoje ja.

  • Vlada

    21:54 // 5. 7. 2020.

    Aman, kao da grade vasionski brod sa sve svemirskom stanicom! U drugim zemljama celu bolnicu izgrade za nedelju dana, u vrh glave za dve nedelje ovi naši "stručnjaci" ne mogu jednu laboratoriju ni za dva meseca. Zašto? Iznapobijali što u opštini, što u opštinama, što oko njih sve nazovi "stručnjak" do "stručnjaka", evo, i gospođa Sotirovski postade stručnjak čak i za "Vatreno oko"! Blago nama!

  • Staro kuce

    11:14 // 6. 7. 2020.

    Seca ovog drveća, simbola vanvremene pobede života nad smrću, je nešto najodvratnije u ovoj korona situaciji. Naravno, posle svesnog žrtvovanja života zarad statistike i bogaćenja pojedinaca.
    A naziv vatreno oko je čisto tačka na i, ruganje svemu. Pobeda genetski nedorecenih mozgova. Nadam se ipak i uprkos svemu, privremena.

  • Ja, Sofronije

    16:54 // 5. 7. 2020.

    Pa onO istina, mali novi klinicki, malo nekoroscenog prostora po starom, daj da cepnemo stogodisnje drvo, sta ima veze, vazno da je "do puta", da se vidi!

  • Naissus

    18:38 // 5. 7. 2020.

    Cak i sam naziv laboratorije govori o totalnoj neozbiljnosti. Mora da je konstruktor bio bas opcinjen gospodarom prstenova. Ko ce da budu prvi pacijenti? Hobiti iz okruga??

    • Dara

      16:15 // 6. 7. 2020.

      Gazde su naredile da se tako zove, mi ne odlučujemo ni o čemu. Bićemo mi mali Vuhan za puštanje nivih i novih virusa.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: