Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 19. 9. 2020.

| Društvo

Najavljeno popravljanje mobilijara i čišćenje smeća na Kameničkom visu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Osmatračnica Kamenički vis foto čitalac
foto: Čitalac

Kao "mesto koje preti svakom posetiocu, širi osećaj prljavštine i nebezbednosti" opisao je jedan Nišlija Kamenički vis koji je nedavno posetio. U Javnom komunalnom preduzeću Mediana kažu da planiraju da ga očiste ovog vikenda, dok u Opštini Pantelej navode da je u planu uređenje mobilijara i dotrajale osmatračnice na proleće.

Jedno od najposećenijih niških izletišta česta je meta pritužbi građana, kako smeće koje se često viđa, tako i dotrajali mobiljar, a posebno osmatračnica, koja je i opasna. đubre kamenički vis Smeće na sve strane; foto: Čitalac

Neverovatno je kako priroda prihvati svakog čoveka u svoja nedra, nahrani ga svojim bogatstvom, a kako ljudi tu velikodušnost vrate prirodi na najgori mogući način. Da li bi ovako zapušteno trebalo da izgleda izletište iznad grada od 300.000 ljudi? I zašto se neki naši sugrađani trude da unište i zaprljaju svaki milimetar našeg najpoznatijeg izletišta iznad Niša? Da li je to građansko vaspitanje, školstvo ili porodica zatajila, pa su se probudili porivi koje teško normalan čovek može da prihvati - piše jedan građanin putem aplikacije Prijavi problem.

Iako čišćenje izletišta na Kameničkom visu nije u nadležnosti JKP Mediana, u ovom preduzeću kažu da smeće iz kontejnera odvoze svake nedelje, a da po potrebi i čiste. đubre kamenički vis Nišlija apeluje na svest sugrađana; foto: Čitalac

Na svaku prijavu građana smo reagovali, što ćemo činiti i ubuduće. Iako Kamenički vis nije u programu poslovanja, po potrebi smo čistili do sada što ćemo činiti i ubuduće, konkretno za vikend smo planirali da pored redovnog pražnjena sanduka, počistimo i travnate površine - navode u niškom javnom komunalnom preduzeću.

Obnovu dotrajale osmatračnice preuzelo je na sebe, kažu u Opštini Pantelej, Šumsko gazdinstvo u Nišu. Najavljeno je da će početkom naredne izletničke sezone ona biti potpuno rekonstruisana.

Osmatračnica Kamenički vis 2 foto čitalac foto: Čitalac

Šumsko gazdinstvo u Nišu kao ispostava JP Srbija Šume, ponudilo je da svojim resursima (pre svega potrebnom građom i operativno-stručnom podrškom) pomogne obnovu postojeće osmatračnice na Kameničkom visu koja je pod uticajem vremenskih uslova dotrajala - navode u Opštini.

Sem osmatračnice i mobilijara na Kameničkom visu, u planu je i uređenje izletišta Dabilo.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    13:41 // 20. 9. 2020.

    Počistite, prvo uži centar ... rugla na sve strane, most tvrđavski kao zidanje Skadra na Bojani, i ništa se ne radi???!!! ... Obilićev Venac 55. pregrađen za pešake nekoliko godina, džungla u centru grada, jel treba još ....

  • Milos Nis

    08:51 // 20. 9. 2020.

    Kakav grad i vlast!! nahuskaju narod da pljuju jedni druge dok su oni se prave da su zrtve!
    Opstina pantelej
    Jkp Medijana
    Komunalna policija
    Da ispunjavaju svoje duznosti 24h za sta su placeni!!
    A ne samo kad nam Beogradjani dolaze u posetu!
    U svakom zitu ima kukolj pa i u narodu, al pa ispade nislije stroke pa m.vm vise..

  • Nikola

    19:38 // 19. 9. 2020.

    Sto ne vodite skole u akcije ocistimo prirodu, tako se deca uce da cene i postuju ono sto im priroda daje

    • Sranko

      02:06 // 20. 9. 2020.

      Vodiće ih u čišćenje izletišta ali onlajn. Šalim se, samo aludiram na ovo maltretiranje od strane vlasti. Kako su počeli da nas zatvaraju u kuće, mogu slobodno i da uklone osmatračnicu. Pa celo proleće su se penjali ljudima na glavu što hoće da idu na izlete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: