Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:35, 19. 4. 2022.

| Društvo

Najavljeno uklanjanje ograde koja je u Novom selu postavljena nasred ulice

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
novo-selo-naslovna
Stanari ne mogu da prolaze automobilima; foto: M. M. K.

Stanovnici Medoševačke ulice koji su se požalili na komšiju koji im je na početku ulice postavio ogradu i suzio prolaz do kuća, kao i na nadležne koji su prebacivali odgovornost, nakon što su izašli u javnost sa svojim problemom sastali su se i sa gradonačelnicom koja je rekla da će već sutra ograda biti uklonjena.

Meštani ulice u Novom Selu zbog ograde koju je njihov komšija postavio, nisu mogli automobilima do svojih kuća, a na pozive i prijave, iz Komunalne milicije su im rekli da nisu nadležni. Ipak, kako su ranije izjavili sami stanari, komunalna je ipak došla, ali tek nakon urgencije gradonačelnice koja je potvrdila da se radi na rešavanju ovog problema.

U ovom trenutku mi imamo takođe dokumentaciju da je deo te parcele nekada davno isplaćen takođe ljudima koji su delom u toj ulici, ali ono što ćemo mi preduzeti uz ono što smo preduzeli još tokom vikenda, to je da smo poslali Komunalnu policiju, da je napravila zapisnik - rekla je Sotirovski.

Kako bi stanari mogli nesmetano da prolaze, Sotirovski je najavila da će već sutra nadležna Građevinska insprekcija skloniti ogradu sa puta.

Naša Građevinska inspekcija će skloniti postojeću ogradu i naravno ući u javni interes odnosno trajnu eksproprijaciju tog prostora, kako bi ljudi imali nesmetani prolaz do svojih kuća - rekla je gradonačelnica.

Podsetimo, zato što je komšija na početku ulice postavio ogradu, stanari su najviše strahovali za bezbednost, odnosno šta će se desiti ako nekom zatreba Hitna ili pomoć vatrogasaca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor pp

    16:12 // 21. 4. 2022.

    Covek zato i postavio obicnu zicu i tanački stubici...sad izazove ovi sto se ne razumeju u PRAVA,oni mu sruse,pa on lepo TUŽI (tamo koga treba) i posle mi svi zajedno platimo coveku SVE...i tako godinama unazad placamo sve zivo...svacija neznanja i ZATO i nema pare(izmedjuostalog)...i u celu drzavu je tako j u mnogim drzavnim firmama..kad uvek radnik pobedi sluzbene advokate

  • petarle

    23:44 // 20. 4. 2022.

    Bahatost komsija da se igraju sa drzavnom imovinom i vlastima ima na sve strane,lopta se prebacuje sa jedne na druge institucije,to je lice Srbije,niko ne radi nista,posebno po Opstinama,kod mene je komsija u dvoristu zazidao zid iza pomocnih objekata,otvorio zicu prema tudjim placevima,koristi to godinama,i posle svih zalbi,nikom nista,jer vidi da je opstina leglo birokrata

  • Zivkovic

    15:00 // 20. 4. 2022.

    Moram nešto reci posto znam relativno situaciju vlasnici placa posjeduju sva sudska rješenja da je njihovo vlasnistvo geometar je izašao i napravio razgraničenje nakon toga je postavljena ograda to sto auto nemoze proći je čista LAŽ jer sa danas licno prošao ulicom bez problema okrenuo se i vratio to sto nemoze kamion proći to je druga stvar ako nekome treba proširenje ulice e to se mora platiti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: