Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:14, 14. 5. 2016.

| Društvo

Najbolji bacač bumeranga iz niške škole “15. maj”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bumerang
Mladenović (u sredini) najbolje bacio bumerang; foto: BUMfest

Sada već tradicionalno takmičenje u bacanju bumeranga koje organizuju učenici Mašinsko-tehničke škole “15. maj”, dobilo je novog šampiona, njihovog druga iz škole, Nišliju Aleksandra Mladenovića.

On je odneo pobedu u konkurenciji više od 30 takmičara na 5. jubilarnom “BUMfest”-u, a organizatori kažu da je ovo prvi put posle 3 godine da nagrada za prvo mesto ostane u Nišu.

1ecb42a5-15b8-42a8-86e9-688976fc2b1e Učestvovale i dame; foto: BUMfestDodatni razlog za slavlje je taj što su i drugo i treće mesto otišli u ruke niških đaka iz MTŠ “15. maj” i Prehrambeno-hemijske škole.

Uprkos lošem vremenu i u iščekivanju kiše takmičenje je održano i ove godine, a idejni tvorac “BUMfesta” Ivan Nogić kaže da nije ni sanjao da će maltene učenička ideja prerasti u festival.

Da budemo realni, nikada nisam mogao da zamislim da će moja ideja zaživeti, evo već pet godina. Slavimo mali jubilej sa nadom da ćemo naredne godine biti još veći. U planu je da festival traje dva dana, budući da su nam mnogi pisali da zbog radnog vremena ne mogu da dovedu svoju decu na fest - izjavio Nogić.

ccabf2ed-ccdc-4676-b331-770c4c6b0c28 Foto: BUMfestTakmičenje je otvorila ambasadorka australije u Srbije Džulija Patriša Fini, a maskota je bila koala.

Kao Ambasadorka Australije putovala sam svuda po svetu, bila sam na raznim mestima, ali sam morala da dođem u Niš da prisustvujem prvi put u životu, takmičenju u bacanju bumeranga - kazala je ambasadorka.

Čitav događaj je pratila emisija uživo koja je emitovana preko sajta škole. U emisiji su lutajući reporteri šetali od mesta do mesta i razgovarali sa slučajnim prolaznicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: