Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 10. 10. 2023.

| Društvo

Najbolji diplomci niškog Medicinskog ostali bez ugovora o zapošljavaju, posao samo za neke

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Medicinski fakultet
Svi imaju proseke preko 9,5; ilustracija; foto: Vanja Keser

Program zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji ove godine organizuje se u samo jednom terminu umesto u dva, pa će od 30 najboljih lekara iz Niša posao dobiti njih 15. Ostali smatraju da su oštećeni, svi imaju proseke preko 9,5 i traže razgovor sa ministarkom zdravlja ako uskoro ne dobiju odgovore na dopise koje su uputili njoj i predsedniku države kao pokrovitelju.

Razlog izostanka još jednog termina za generaciju iz 2022. jeste što su najbolji diplomci iz 2021. posao dobili tek aprila ove godine umesto decembra prošle. Tako za diplomce iz 2022. kao termin dodele ostaje samo 11. oktobar.

Unazad nekoliko godina program se organizuje da ne bi odlazili mladi u inostranstvo i da bi kod nas bilo više lekara. Na televiziji ministarka stalno priča da nedostaju lekari. Ove godine prvi put taj program se održava samo u jednom krugu. Pre je bilo u junu i u decembru - navodi jedan od diplomaca Aleksandar Radovanović.

Dodaje da je na nivou Srbije oštećeno čak njih 100 i da oni koji su ostali bez ugovora ne žele da umanjuju uspeh svojih kolega, ali pozivaju Ministarstvo i predsednika Aleksandra Vučića da reaguju, zaposle ih preko programa i dodele specijalizacije.

Njima su zato slali dopise krajem prošlog i početkom ovog meseca, ali odgovore nisu dobili. Do objavljivanja teksta na pitanja o toj temi nisu odgovorili ni Južnim vestima.

Dalji koraci su da nas primi ministarka i da razgovaramo sa njom, spremni smo za dogovor. Mislim da je to validno i da je to način da dobijemo objašnjenje zašto smo ove godine mi oštećeni - kaže Radovanović.

Osim Alesandra Radovanovića sa prosekom 9,54, da su oštećeni smatraju Lazar Stevanović sa prosekom 9,85, Nikola Piljić sa 9,85, Jovana Cvetković sa 9,77, Martin Ćirić sa 9,77, Zorana Mladenović sa 9,77, Lazar Stošić sa 9,75, Andrea Milijić sa 9,73, Lazar Paunović sa 9,69 i Barbara Vladimirov sa prosekom 9,6.

Oštećeni lekari navode da su u sličnoj situaciji i njihove kolege iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Kosovske Mitrovice.

Program zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji realizuje se poslednjih pet godina. Svake godine, juna i decembra, pozivaju se najbolji lekari koji dobijaju posao i specializaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mbm

    19:01 // 23. 10. 2023.

    Jos je gore diplomiranom doktorima medicine u Beogradu. To je sumrak civilizacije i nebrige drzave i ministra.

  • Vuk

    22:32 // 15. 10. 2023.

    Svaka čast kolegama koji su isključivo svojim trudom postigli uspeh.

    Samo da se ne lažemo ovde, većina je došla do visokog proseka ,,putem kojim se ne ide" i njima je sada ujedno najviše krivo jer im je propala sva jurnjava sa ocenama.

    Polako kolege, postoje konkursi, posao Vam neće pobeći.

  • Berija

    17:55 // 12. 10. 2023.

    Ti neki su partijski kokošari. Takvo im je i znanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: