Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 26. 1. 2023.

"Najbolji edukator" koji je ostao bez posla dobio spor protiv niške gimnazije

Milan Petrović Niški profesor dobio spor protiv gimnazije "Svetozar Marković" moraće da se ponovi konkurs za posao posle godinu i po dana; foto: JV

U godini kada je proglašen za najboljeg edukatora u Srbiji, Nišlija Milan Petrović na konkursu je ostao bez posla u gimnaziji “Svetozar Marković”, nakon 4 godine rada na zameni u toj školi. Tada je odlučio da preko Suda traži pravdu, jer je smatrao da nisu postojali kriterijumi kojim je izbaran drugi kandidat. Godinu i po dana kasnije, Osnovni sud u Nišu doneo je odluku da komisija nije imala kriterijume po kojima je izabrala kandidata, te će tadašnji konkurs biti ponovljen.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • nisliski mohikanac

    15:42 // 26. 1. 2023.

    Bravo kada bi svi rako tuzili drzava bi zaista morala da uvede kriterijume koji bi sigurno pomogli prilikom selekcije.Svaka čast za trud i hrabrost.

  • Vlada

    16:42 // 26. 1. 2023.

    Poslednjih 30 godina i jace u prosveti se generacije zaposljavaju na "diskreciono pravo". Deca, familija, partija. I non stop kukanje na male plate i lose uslove rada ali svi i dalje guraju tu svoju decu i svoje najblize.

    • Joca

      19:28 // 26. 1. 2023.

      Pa šta će ti škola.... Za Sns ti treba kupljena diploma ili falš.... S državne ne primaju...

  • Goran

    16:49 // 26. 1. 2023.

    U Pcelici,posle nezakonitok otkaza sud je vratio dva radnika.I sta sada? Takozvana direktorka Pcelice ne snosi nikakvu odgovornost!! Njenu bahatost platice gradjani Nisa..Savet vracenim radnicima Pcelice...Tuzite "takozvanu" privatnom tuzbom,licno nju a ne firmu..Mogu samo da zamislim koliko ste stresa preziveli...Naplatite to od "gospodje" licno.

    • W

      23:09 // 26. 1. 2023.

      Tako je,Sud je vratio prosle nedelje jos jednog radnika na posao koji je dobio otkaz iskljucivo zbog samovolje direktorke.Inace u Pcelici je more tuzbi radnika i tek ce ih biti,milioni i milioni budzetskih para u Nisavu...

  • ADA

    19:46 // 26. 1. 2023.

    Voda uvek nadje put!!!

  • Roditelj

    22:14 // 26. 1. 2023.

    I rad direktorke treba preispitati, u toj skoli mnogo toga nije u redu. Postala je kaubojska skola.

    • DAma

      14:47 // 27. 1. 2023.

      Sada ide sve stranacko zaposljavanje. Kada je moje dete bilo pri kraju skolovanja u toj skoli se krenulo sa takvim zaposljavanjem. Prethodna dugogodisnja direktorka je radila svoj posao perfektno. Ali kada je ona otisla u penziju sve je krenulo nizbrdo.

  • Dragan Petrovic

    06:56 // 27. 1. 2023.

    Da bi pobedio na konkursu obavezna je fals diploma,bosansko poreklo,i naravno clanska kartica sekte uz neku blizu ili dalju rodbinsku vezu...obrazovani,vama je sirom otvoren put na zapad,nazalost...davno sam zavrsio gimnaziju B.Stankovic,matematicki smer...kakva je bila to skola,za primer,profesori za primer...nazalost,zbog upliva naprdnih kadrova sve gubi kredibilitet...

  • Miki

    09:33 // 27. 1. 2023.

    To je Srbija u kojoj zivimo.

    • Bata Petrović

      12:19 // 27. 1. 2023.

      To je Srbija koji ste izgradili u poslednjih 30 godina, to je srbija koju jedino zaslužujete.

  • Sreta Šteta

    13:43 // 27. 1. 2023.

    Ne brini burazeru. Taj sad ima iskustva. Na sledecem konkursu ce opet da ga izaberu. Dzaba si ti edukator sa nagradama. On je "njihov". Ovaj put nece pogresiti,pisace konkurs bas po njegovim karakteristikama. A sve za brze,jače i bolje... I za nasu decu naravno!

    • Djak

      17:50 // 27. 1. 2023.

      Prvo nije on nego ona,drugo direktor koji je primio je smenjen, trece ta koja je primljena je toliko nesposobna da ce kad tad da bude izbacena,a ako ne bude ponovo ce biti smene iako je sad direktorka SPS.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: