Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 24. 11. 2016.

| Društvo

Najbolji osnovci iz 10 niških škola idu besplatno na Zlatibor

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
osnovci rade test
Prvo veliko takmičenje niških osnovaca; foto: GO Medijana

Poznavanje istorije, geografije, matematike, srpskog jezika i književnosti, ali i drughih nauka koje uče u školi, niški osnovci pokazali su na kvizu “Znanjem do snova”, koji je organizovala Opština Medijana za 10 škola sa svoje teritorije. Nagrada za najbolje takmičare je zimovanje na Zlatiboru.

Kako kažu organizatori, ovo je prvo veliko takmičenje učenika osnovnih škola iz Niša, na kojem mogu da pokažu šta su do sada naučili, ali i da se pripreme za dalje školovanje.

S obzirom na to da se učenici sedmog i osmog razreda takmiče u znanju iz predmeta važnih za upis u srednje škole, ovaj kviz im je odlična priprema. Niži razredi proveriće koliko im je naučenog ostalo u paamćenju i koji su to predmeti na koje moraju da obrate pažnju u narednom periodu - kažu u Opštini Medijana.

Najstarija niška osnovna škola “Učitelj Tasa”, preuzela je organizaciju što se tiče škola. Direktorka ove škole Radmila Krstić kaže da je kviz važan jer je svim učenicima pružena mogućnost da se oprobaju na testu. Direktorka se osvrnula i na nagradu za najbolje učenike, a to je zimovanje na Zlatiboru u vreme zimskog raspusta.

Biće nagrađeno po osam učenika iz svake škole, odnosno po jedna devojčica i jedan dečak iz svakog od petog do osmog razreda - rekla je Krstićeva.


Kviz je organizovan i u osnovnim školama „Ratko Vukićević“, „Vožd Karađorđe“, „Radoje Domanović“, „Car Konstantin“, „Dositej Obradović“, „Dušan Radović“, „Sveti Sava“, „Ćele Kula“ i „Zoran Đinđić“. Rezultati se očekuju u ponedeljak, 28. novembra.

Međutim, kažu organizatori, ukoliko se dogodi da pojedini učesnici kviza imaju isti broj poena, novi test radiće se u četvrtak, 1. decembra.
Nagrade za najbolje takmičare obezbedila je Gradska opština Medijana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kalimero

    22:03 // 24. 11. 2016.

    Nepravda pa to ti je. Zasto nisu obihvacene sve osnovne skole?

    • Jeca@Kalimero

      10:13 // 25. 11. 2016.

      Lepo je i na Zlatiboru,a kada ce njihova deca posetiti u Divljanama nas kraj i njegove lepote?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: