Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 4. 8. 2023.

| Društvo

Najbolji padobranci takmiče se u Nišu, a najbolji od najboljih će na Svetsko prvenstvo

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
padobranci (1)
Takmičenje u “skoku na cilj”; foto: Padobranski klub "Arhistratig"

Padobranci Vojske Srbije i različitih klubova iz zemlje i regiona, od petka, 4. avgusta, do nedelje, 6. avgusta, takmiče se u Nišu u “skoku na cilj”. Takmičenje je prilika da se oko 40 padobranaca izbori za svoje mesto u reprezentaciji i predstavlja Srbiju na Svetskom takmičenju septembra meseca u Italiji.

padobrancii Oko 40 takmičara; foto: S. V. 69. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije u skokovima na cilj organizuje Vazduhoplovni savez Srbije, a domaćini su padobranski klub veterana 63. padobranske brigade Arhistratig i klub Grunf iz Niša. Direktor takmičenja Vlado Jovčeski kaže da će Nišlije do nedelje na terenu Naissusa moći da vide skokove oko 40 takmičara.

Svi takmičari imaće po jedan skok u osam krugova, a biće i revijalnih skokova. Do nedelje, imaćemo ekipnog pobednika na državnom padobranskom prvenstvu, ali i najboljeg pojedinca. Nakon takmičenja, vrši se selekcija padobranaca prema kvalitetu i biće formirana reprezentacija Srbije koja će septembra učestvovati na Svetskom prvenstvu u Italiji - kaže Jovčeski.

padobranciii U nedelju proglašenje pobednika; foto: S. V. U Niš su stigle dve padobranske ekipe Vojske Srbije Nebeske Vidre, aero-sportsko udruženje Jagodina 1938, aero-klub Naša krila iz Paraćina, Skajdajv iz Banja Luke, aero-klub Onogošt iz Nikšića, jedan predstavnik aero-kluba Kumanovo i Miks klub koji čine članvovi Ministarstva unutrašnjih poslova, aero-klubova Sinj, Tuzla i Naša krila, a takmičiće se i Vazduhoplovci Niša.

padobranci Ulaz na teren je iz Brzog Broda; foto: Padobranski klub "Arhistratig" Građani će njihove skokove moći da gledaju u petak, 4. avgusta, od 14 sati, u subotu, 5. avgusta, od 6 sati, a ostali termini biće usklađivani sa vremenskim prilikama. Ulaz na teren doskočišta na cilj je iz Brzog Broda, na uglu ulica Ljubomira Nedeljkovića i Mediana tri.

Otvaranju prvenstva prisustvovali su predstavnici ministarstva odbrane, generalštaba Vojske Srbije, Komande kopnene vojske, Komande 63. padobranske brigade i predstavnici Grada Niša, koji su takmičarima poželeli “plavo nebo i meko prizemljenje”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    15:20 // 12. 8. 2023.

    Za sve ljubitelje ovog sporta!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: