Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 27. 1. 2018.

| Društvo

Najboljim učenicima u Leskovcu uručene Svetosavske povelje

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
nagradjeni ucenici
Svetosavske povelje dobili su za izuzetan uspeh u dosadašnjem školovanju, foto: B.A.

U okviru Svetosavske akademije koja je održana sinoć u Narodnom pozorištu, uspešnim učenicima osnovnih i srednjih škola u Leskovcu, kao i ustanovama dodeljene su Svetosavske povelje za izuzetan rad i angažovanje.

Nagrađeni su osnovci Ivana Zlatković i Miloš Kostić, srednjoškolci Iva Mišić, Miona Tomić, Katarina Miljković i Darko Stefanović za postignute izuzetne rezultate tokom dosadašnjeg školovanja, a za angažovanje i uspešan rad povelje su dobile i osnovna škola “Josif Kostić”, Ekonomska škola “Đuka Dinić” i Muzička škola “Stanislav Binički”.

Ovogodišnji domaćin bila je Osnovna škola “Vožd Karađorđe” čiji su učenici kroz epizode prikazali život i delo prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save. Direktorka škole Aleksandra Milosavljević učenicima je poželela da i dalje vredno uče, a svojim kolegama strpljenje u radu sa njima.

Naučimo generacije koje dolaze da cene istinske vrednosti, dajmo im što više znanja, jer znanje prosvećuje i razvija um - rekla je Milosavljević.

Pored kratkih dramskih epizoda koji su pripremili učenici ove škole, u realizaciji muzičkog dela večeri učestvovali su crkveni hor “Branko”, dečiji hor “Zvezdice” i solistkinja Marija Kostić.


Svetosavska povelja i gradonačelniku Leskovca

Za doprinos kvalitetnom obrazovanju, vaspitanju i unapređenju obrazovno-vaspitne prakse u 2017. godini, Svetosavska povelja uručena je i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću. povelja Foto: B. A.

Pored roditelja i porodice, kako je rekao Cvetanović, obrazovne institucije i prosvetni radnici najbitnije su karike u odrastanju dece.

Zahvaljujem se direktorki na povelji, ali i zaposlenima u ovoj školi koji su velikim trudom i zalaganjem kroz brojne aktivnosti obeležili školsku slavu. Velika mi je čast da vam svima čestitam Savin dan. - rekao je Cvetanović.

I ove godine je brojnim sportskim, književnim i muzičkim aktivnostima obeležena Svetosavska nedelja, a sva dešavanja zaokružiće Svetosavski bal koji se održava večeras od 20 sati u hotelu “Bavka”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: