Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 26. 12. 2018.

| Društvo

Najmlađi izviđači iz Niša i Bele Palanke učili i igrali se na “Poletarčevoj jelki”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Poletarčeva jelka izviđači
Deca pravila čarobrne napitke; foto: Luka Đorđević

Poslednja izviđačka akcija u 2018. godini “Poletarčeva novogodišnja jelka” bila je posvećenima najmlađim članovima organizacije, pa se u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” okupilo 250 poletaraca i pčelica iz Niša i Bele Palanke. Mnogo toga naučili su mališani, s obzirom na to da su obišli i obućara, radionicu za izradu sveća, kao i Narodnu biblioteku “Stevan Sremac”.

Poletarčeva jelka izviđači Svi niški odredi učestvovali na akciji; foto: Luka ĐorđevićU Narodnoj biblioteci poletarci i pčelice su učili o postupku izrade knjige i papira, ali i o ekologiji i zaštiti životne sredine, što je jedan od izviđačkih zakona. Tema ovog izdanja tradicionale akcije koju organizuje Savez izviđača grada Niša bila je “Hari Poter”, pa su deca rešavala zadatke vezane za elektricitet i nevidljivo pismo, a čarobni napitak su sami po receptu pravili.

U saradnji sa Poštom Srbije naučili kako se pravilno adresira i šalje pismo, u radionici za popravku obuće saznali kako se obuća pravilno održava i koje su njene komponente. U najpoznatijoj niškoj zanatskoj radionici su se upoznali sa postupkom obrade voska i izradom sveća - kažu u SIGN-u.

Poletarčeva jelka izviđači Malim izviđačima se pridružili i đaci škole "Dositej Obradović"; foto: Luka ĐorđevićNa akciji su učestvovali dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 10 godina iz niških izviđačkih odreda Josif Pančić, Mija Stanimirović, Kralj Petar I, Đuka Dinić, Potpukovnik Goran Ostojić, Lola, Vožd Karađorđe, Školski brod Jadran, kao i Remizijana iz Bele Palanke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kraj

    14:32 // 27. 12. 2018.

    Pa normalno,Bela Palanka je planinski kraj u ravnici decu uce drugim stvarima koje su im potrebne.

  • Animacija

    14:27 // 27. 12. 2018.

    Animiraju decu da bi kad odrastu znali da prepoznaju"animiranje"dok dragoceno vreme prolazi.

  • Pismo-glava

    14:20 // 27. 12. 2018.

    Da ih nauce ekonomiji. Kako da prodju u zivotu jeftinije.
    Izvidjaci su spas Srbiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: