Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 19. 1. 2017.

| Društvo

Najmlađi takmičar prvi stigao do Časnog krsta u Nišu (foto)

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Prvi stigao do časnog krsta
Kostić je bio brži i od pripadnika žandarmerije, policije i vojske, koji su se takođe takmičili; Foto: Vanja Keser

Ubedljivo najbrži od 19 plivača, koliko se takmičilo za bogojavljenski krst na otvorenom bazenu Čair, bio je 19-godišnji student mašinstva iz Niša Petar Kostić.

Pobednik je prvobitno bio 20. plivač, pa tako i prva rezerva, s obzirom na to da se tradicionalno takmiči njih 19. Međutim, jedan je odustao i tako je momak kome je ovo već drugo učešće poneo titulu bogojavljenskog viteza, kažu iz Opštine Medijana.

Pobeda u trci za Časni krst mu je bila dugogodišnji san, navodi Kostić koji se plivanjem bavio rekreativno do pre nekoliko godina.

Bilo je hladno, ali sam se potrudio i uspeo da dođem do krsta. Motiv mi je što ovo posmatram kao jedan cilj koji čovek treba da postavi sebi, da kao što svako treba da natera sebe da uđe u vodu, tako treba i sve u životu. Motiv mi je i da dokažem sebi koliko vredim - priča osvajač titule.

Osim priznanja pobednik je osvojio i 30.000 dinara, zlatni lančić sa krstom i lovorov venac, a manje poklone su dobili i ostali učesnici.


Među takmičarima žena i 70-godišnjak

Posebnu pažnju privukla je 35-godišnja Jovanka Morović, koja ima 3 dece i ovo je drugi put da se prijavljuje za takmičenje. Prošle godine je nakon prijavljivanja saznala da je trudna, pa je morala da odustane, ali sada je želju ostvarila. Plivačica Jovanka Morović Rodila bebu pre 5 meseci; Foto: Vanja Keser

Nisam vežbala ni jedan dan, ni jedan sat, uopšte nisam ušla u vodu. Nisam imala neki određeni motiv, htela sam da se okušam kako je to plivati na minusu, kako je to plivati za nešto tako veliko na neki veliki dan. Došla sam da ostvarim ono što nisam mogla prošle godine, ali je bilo baš hladno, najviše dok sam stajala - priča Jovanka.

Osnovni cilj joj nije bio da pobedi, već da isproba sebe, a kaže da je zadovoljna nastupom i da je uspeh samo stići do kraja. Tvrdi da bi ponovila ovo iskustvo, ali uz malo više pripreme.

Najstariji plivač Ivan Đorđević U julu puni 70. godina; Foto: Vanja KeserNajstariji učesnik bio je penzioner Ivan Đorđević, koji pliva 7. put, a na prošlogodišnjem takmičenju rekao je da će se takmičiti do 70. godine, koliko puni u julu.

Ipak, kada je trenutak za “penzionisanje” došao, on ostavlja mogućnost za još neku trku.

Za takmičenje se spremam i psihički i fizički. Psihički je lakše kada znate šta vas čeka, a fizička priprema mi je trčanje pored Nišave, gde i živim, vožnja biciklom, vežba na spravama. Ove godine je bilo hladnije nego prethodnih, teži deo je dok se stoji napolju, u vodi nije tako strašno. Od zamerki imam samo onu vezanu za start - kaže Đorđević.

Problem što se tiče početka trke je što nisu svi istovremeno krenuli, neki su čekali pucanj i sklanjanje trake da bi mogli da krenu, dok su ostali skočili pre toga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lahor

    05:54 // 20. 1. 2017.

    Sve čestitke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: