Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 15. 12. 2017.

| Društvo

Najprometnija ulica u Aleksincu poplavljena nakon asfaltiranja

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Ulica 7. juli Aleksinac
Nakon renoviranja, a posle prve kiše i snega, ulica poplavljena; foto: K. D.

Dok u aleksinačkim preduzećima kažu da “nemaju informacije” o tome zbog čijeg propusta je najprometnija ulica u njihovoj opštini - Ulica 7. juli, nakon asfaltiranja i posle prve kiše poplavljena, u “Putevima Srbije” kažu da su dali nalog izvođaču da uočene nedostatke ispravi.

Redakciji Južnih vesti se nedavno javio Aleksinčanin koji tvrdi da je preduzeće koje je asfaltiralo Ulicu 7. juli, polilo asfaltom sve šahte kroz koje je predviđeno da atmosferska voda ide u kanalizaciju. Poplavljena-ulica-7.-juli-Aleksinac;-foto:-K.-D "Dat nalog izvođaču da ispravi nedostatke"; foto: K. D.

Sad kada je pala prva kiša i sneg cela ulica je preplavljena vodom, što možete videti na fotografijama - napisao je građanin.

On kaže da je na ovaj problem ukazao nadležnima, jer su građani godinama čekali da se asfaltira ulica koja je bila puna rupa, ali da je to “očajno urađeno”. To je, kaže, ilustrovao i fotografijama koje im je poslao.


Aleksinačka preduzeća ne znaju šta se dešava u njihovom gradu

Novinari su pojašnjenje pokušali da dobiju od aleksinačkih javnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija” i “JP za puteve i stambeno-komunalnu delatnost”, ali su oni naveli da ne znaju šta se dešava u ulici koja je u njihovom gradu. Ulica-7.-juli-Aleksinac;-foto:-K.-D "Dat nalog izvođaču da ispravi nedostatke"; foto: K. D.

Ja stvarno ne znam, mi tu nismo radili asfaltiranje, to je radila firma “PZP Niš”, mi smo radili vodu i kanalizaciju, ali nama niko ništa nije prijavio, uopšte nismo upućeni u to. Niko nam se nije žalio da se u toj ulici nešto desilo - naveli su u “Vodovodu”.

I u preduzeću koje je zaduženo za održavanje puteva kažu da oni nemaju informacije o tome i da su oni “samo radili ivičnjake u ovoj ulici”.


“Putevi Srbije”: Dat je nalog da se uočeni nedostaci isprave

Nakon mejla koji su novinari Južnih vesti poslali “Putevima Srbije”, u kojima su ukazali na ovaj problem, upitali čiji je to propust i kada će biti rešen, u ovom preduzeću su kratko odgovorili:

Shodno Vašim pitanjima možemo Vas obavestiti da je dat nalog izvođaču radova da uočene nedostatke ispravi - kratko su odgovorili u “Putevima Srbije”.

Inače, pomenutu ulicu je asfaltirala firma “Trace PZP Niš”, a novinari su i od njih pokušali da dobiju informacije o tome šta se desilo tokom renoviranja, ali su oni naveli da nisu nadležni da to komentarišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filip Tasic

    09:41 // 16. 12. 2017.

    Ta ulica ima 5 različitih podizvodjača.
    Od Puteva Srbije do izvodjača radova ima 5 različitih firmi.
    Zato je i nemoguće da radovi budu kvalitetni.
    Svi znamo da su prilikom radova na ovoj ulici zalivene i šahte za atmosfersku kanalizaciju i zato se javlja zadržavanje vode.
    Žali Bože za šta se daju narodne pare.

  • Loča

    16:25 // 15. 12. 2017.

    Kad treba da se dobije posao i podeli lova svi su nadležni. Zamislite da sada neko naplati penale od PZP Niš, da nemaju plate da prime, a da njihov nadzorni organ i projktant izgube dozvolu i plate kaznu. Kakva bi to država bila... Eh....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: