Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 14. 8. 2015.

Najslobodniji Pravni i Ekonomski, skoro pun Elektronski

Univerzitet u Nišu Mesta za još 1.159 studenata

Na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu ima mesta za još 1.159 studenata, od toga 234 "na budžetu" i 925 samofinansirajućih, koja mogu biti popunjena u drugom upisnom krugu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Bivsi elektronac

    15:10 // 14. 8. 2015.

    Hm svake godine velika pomama za elektronskim, verovatno zbog "velikih plata" koje imaju programeri pa se mnogi nadaju tome. Kao neko ko ima tu "veliku platu" i radi duzi niz godina da kazem mladjim narastajima da za veliku platu treba i veliko znanje koje sigurno necete steci na elektronskom, fakultetom koji kaska 50 godina za modernim svetskim univerzitetima.

    • Ilija Nikolic

      15:44 // 14. 8. 2015.

      Potpuno netacan komentar. Kao jos jedan bivsi elektronac koji ima sve sto ima i gospodin iza, tvrdim da nije bitno "znanje" koje se predaje, vec samo nacin na koji se uci. Uci se kako da se uci softverski inzenjering, koji se menja iz dana u dan. Ne uci se nesto sto je sada ili pre 10 god zapisano u knjizi. Taj deo je irelevantan.

    • pozdrav

      15:57 // 14. 8. 2015.

      Pa da, necete vi nauciti na elektronskom fakultetu na odseku za informatiku da naucite da programirate,to morate sami van fakulteta. Fakultet vas samo upoznajete sa kompjuterom(od cega se sastoji, kako funkcionise...) radnje na internetu...Moj otac je programer i on od 8 do 5 popodne radi na programu i tako 2 nedelje, ali dobije i dobar novac.Ako imate petlje da po ceo dan kucate program, srecno!

    • Brusli Hegel

      18:54 // 14. 8. 2015.

      Komentar vam uopste nije na mestu kolega. Zeleo bih da saopstim, ali ne samo da saopstim vec i da naglasim, da je elektronski fakultet srpski MIT i da mnogi bivsi studenti, koje su mentorisali ali ne samo mentorisali vec i vodili kroz zivot, eminentni profesori ovog fakulteta, sada na kljucnim pozicijama u svetskim kompanijama i najbolji doktoranti na "prestiznim" univerzitetima.

    • Elektronac

      14:40 // 15. 8. 2015.

      Meni i dalje nisu jasna deca koja upisuju Elektronski fakultet da bi posle bili web dizajneri (ili kako oni sebe nazivaju "programeri").

    • exelfak

      19:01 // 15. 8. 2015.

      Sem racunarstva, vredi li ista na onom fakultetu. Gde ljudi mogu da se zaposle sa automatikom, elektronikom, energetikom i za koje bedne plate u Srbiji da rade. Nista nije bolja situacija sa Evropom i ako se dokopas do nje nekako plate su mizerija plus ksenofobija. Ali opet bolje tamo da radis nego u Srbiji za 600 eura. Sto se tice programa na elfaku teska danguba ali ajde da se ima MsC.

  • RE

    15:47 // 14. 8. 2015.

    Ko bi trebao da upiše pravni? Onaj kome neko najblizi radi na istom ili ko ima pare da posle prve godine predje na privatni. U svim ostalim slučajevima se spremite za robovanje narednih 5, 6 godina. Gradivo obimno, profesori traze sve sitnice, a u svakom slučaju će novi zakon za par meseci tako da ste dzabe učili.

  • Dr VIOLETA

    18:40 // 14. 8. 2015.

    U moje vreme (ozbiljnog studiranja) bilo je sramota studirati prava i zaštitu na radu. Kvalitetni đaci studirali su ozbiljne fakultete: Elektronski, Mašinski, Medicinski itd.

  • Trla baba lan

    09:53 // 15. 8. 2015.

    Slozicu se sa kolegama da je pomama za Elektronskim jer je mogucnost zaposlenja sa istim daleko veca nego sa ostalim fakultetima. Doduse, novi studenti se vode time i brzo se razocaraju kada na prve 2 godine racunar skoro uopste i ne vide a programiranje takodje polazu na papiru. Fakultet sluzi da nauci ljude principu ucenja, da li ce to biti matematika, elektrotehnika ili programiranje, isto je.

  • Petra

    10:54 // 15. 8. 2015.

    Sramota je sto neko ko uz ime dopisuje titulu "dr" kaze da je (bilo) sramota studirati bilo koji fakultet.

  • student

    13:14 // 15. 8. 2015.

    Za stanje na Ekonomskom fakultetu su krivi direktno profesori...Svake godine sve manje studenata,uprava i profesori su zainteresovani samo za pare... Pitajte redovnog profesora Ekonomskog fakulteta kolika mu je plata...

  • MARKO (student iz 80 - ih)

    19:22 // 15. 8. 2015.

    @ Dr VIOLETA
    Vaša konstatacija je apsolutna istina. Nažalost sada je kvalitet nekadašnjeg studiranja (10 semestara), na uzornim fakultetima, prilično opao.

  • Vasa

    01:44 // 16. 8. 2015.

    Болоња? Некада се знало шта значи студирати, данас факултета као плеве: Блаце, Медвеђа, Црна Трава, Лесковац... Скоро сам пролазио кроз Блаце и кажем деци затварајте прозоре да нам не улети нека диплома. Е децо не знате ви шта значи бити магистар па доктрор наука. На жалост све ће се то обити о главу Србији, уствари већ почиње, а биће све горе.

  • Nikola

    13:30 // 27. 8. 2015.

    Hvala Bogu, opametili se ljudi. Moja cura već 5 godina ne može da nadje posao u struci. Diplomirani ekonomista, sve u roku. Pozdrav od srećno zaposlenog elektronca.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: