Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 27. 11. 2023.

| Društvo

"Najteži i najzahtevniji" deo izgradnje paraklisa u niškom Kliničkom centru pri kraju

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
crkva ukc
Očekuje se da prva faza radove bude završena do Božića; foto: S. V.

Građevinski radovi na izgradnji paraklisa u dvorištu niškog Kliničkog centra ušli su u završnu fazu, radnicima je ostalo još otprilike dve nedelje da podignu kupolu, ali zbog lošeg vremena očekuje se da to bude završeno početkom naredne godine. Nakon toga, počeće uređenje fasade i unutrašnjosti.

crkva ukc (2) Sledi izgradnja kupole; foto: S. V. Radnici su na terenu, ali kažu da ih ometa kiša pa se nadaju da će s lepšim danima krenuti u izgradnju tri metara visoke kupole, čime će biti završena prva faza radova.

Pada kiša, sneg, mokro je, ne smemo da se penjemo gore pa radimo šta možemo. Čekamo lepo vreme da krenemo za zidanjem kupole - kažu majstori.

crkva ukc (1) "Najteži i najzahtjevniji deo izgradnje uskoro će biti gotov"; foto: S. V. Jedan od inicajtora izgradnje paraklisa i rukovodilac Klinike za kardiohirurgiju u Nišu Dragan Milić, očekuje da građevinski radovi budu završeni početkom naredne godine.

Radovi su skoro gotovi, ostala je samo kupola. Sad kad je kiša pa ne može da se zida, ali je otprilike nekih 10-15 radnih dana ostalo. Da nema kiše, da je lepo vreme bilo bi gotovo početkom decembra, ovako očekujem da bude završeno do Božića pod uslovom da vremenske prilike to dozvole. To je građevinski deo radova, posle slede radovi unutar crkve, sređivanje instalacija, onda fasada i tako dalje. Bitno je da će najteži i najzahtevniji deo izgradnje uskoro biti gotov - kaže Milić.

Radovi počeli su osveštenjem prostora početkom 2022. godine, a plan je da za tri godine mala crkva od 70 kvadrata bude izgrađena između Klinike za kardiologiju i nefrologiju i glavnog ulaza Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Posle godinu dana, mala crkva je počela da dobija svoj oblik, a tokom leta napravljena je kratka pauza zbog visokih temperatura, nakon čega su radovi nastavljeni.

Gradnja se finansira iz donacija, a jedni od donatora su braća Karić, čija se Fondacija pohvalila na društvenim mrežama da finansira prvu fazu radova paraklisa koji će biti urađen po uzoru na crkvu u predgrađu Atine u Grčkoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ceca

    07:08 // 28. 11. 2023.

    Mora da su mnogo gresni kad crkvu u UKCu zidaju.

  • Miroslava

    23:06 // 27. 11. 2023.

    Mala crkva i veliko svevidece oko.

  • Ма,браво СПЦ

    22:27 // 27. 11. 2023.

    Црквењаци,кад већ порез не плаћате,а цркве градите чак и у кругу болнице,што не направисте лифт или приступну рампу на онкологији,зграда поред цркве?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: