Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 8. 5. 2019.

Najveća reka u Babušnici nije bezbedna za kupanje, sve manje i riba

Na izlazu iz Babušnice puna đubreta Na izlazu iz Babušnice puna đubreta; foto: M. S.

Da je celim svojim tokom reka Lužnica koja protiče kroz Babušnicu rizična za zdravlje kupača, ali i da poljoprvrednici ne bi smeli da je koriste za navodnjavanje, ustanovio je srednjoškolac Milan Ilić koji će svoje istraživanje predstaviti na takmičenje Regionalnog centra za talente u Nišu. Ribolovci kažu da je sve manje riba u reci, a istraživanja srednjoškolca uz pomoć profesora niškog PMF-a kažu da ih neće više ni biti za 10 do 15 godina.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Milisav

    14:12 // 8. 5. 2019.

    Svaka cast strucnjaku,alal vera,pa odavno se zna da je potok koji oni nazivaju rekom(lici na reku samo u kisnim danima)opasan po zdravlje zivotinja a kamo li ljudi.Ne pamtim u svojim pedestim da se nekad kupalo u njoj a riba retko kad je bilo.Takodje cinjenica je da pola otpadnih voda i voda iz kupatila ide u nju.E moji strucnjaci bolje radite nesto stvarno korisno.

    • Tamara

      21:58 // 8. 5. 2019.

      Poštovani,
      Možda bi bilo bolje da Vi uradite nešto korisno, nego što u svojim pedesetim omalovažavate mlade intelektualce koji svakako zaslužuju svu pažnju i pohvale. Ne širite mržnju po internetu, budite ponosni na svog sugrađanina.
      Pozdrav!

    • МИРОСЛАВ КРАИНЧАНИЋ

      08:25 // 9. 5. 2019.

      Годинама уназад трвдио сам да река Лужница није безбедна за водоснабдевање, а 24.000 грађана општине Власотинце пије воду са Власине, где се улива ова загађена река! Одговорни у власотиначком водоводу тврде да пијемо ЗДРАВУ ВОДУ!! ХВАЛА ОВОМ МЛАДОМ ЧОВЕКУ НА ПОУЗДАНИМ ИНФОРМАЦИЈАМА.

  • Bato

    02:17 // 9. 5. 2019.

    Očigledno ne znas nista o reci Milisave kad tako pricas. Kao dete,a i kasnije kupali smo se u Modoj Steni po celo leto i lovili krkusu i klena. To je bilo do pre 15-20 godina,a sada je sve izmaklo kontroli i verovatno su tacna istrazivanja mladog ucenika. Velika sramota lokalne samouprave koja nista ne radi da bi zastitila prirodna bogatstva i koja žmuri pred ogromnim brojem divljih deponija.

    • Milisav

      10:12 // 9. 5. 2019.

      Vi dole ste poznati po umotvorinama.

  • Saša Rančev

    15:27 // 11. 5. 2019.

    Ma to nije jedini problem, planiraju da je "spakuju" u cevi za potrebe mini hidroelektrana. Što je mnogo mnogo je!

  • Катинац

    12:59 // 10. 5. 2019.

    Људи, о чему и зашто се свађате!? Ова, назови река, је у почетном току максимално загађена отпадним водама из "Тигра" што се најбоље види испод локалног моста у Горчинцима, вода у вировима је буквално црна! А о бацању разног отпада, улива фекалија и осталог и да не говоримо. Нису потребне никакве анализе, све је видљиво голим оком! Локална самоуправа! Шта то беше?!

    • Miks

      14:45 // 11. 5. 2019.

      Srbija ima najmanje vodotokova i pitke vode a vlast dozvoljava zagadjivanje i gradnju minihidroelektrane.A li koliko je kriva vlast.toliko i narod koji ga tolerise i bira od 1990.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: