Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 14. 2. 2023.

| Društvo

Najveći problem pravosuđa u Leskovcu - neispravne klime i fasade, ministarka obećala popravke

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Osnovni sud Leskovac
Najveći problem leskovačkog pravosuđa - neisapravni rashladni uređaji; foto: M. M.

Da se suđenja u leskovačkom Osnovnom sudu tokom letnjih meseci često odlažu zbog toga što rashladni uređaju nisu ispravni žalili su građani, a da će taj problem uskoro biti rešen obećala je ministarka pravde Maja Popović. Ona je tokom posete sudovima u Leskovcu najavila i mogućnost zamene fasade na zgradi Višeg suda, dok su investiciona ulaganja nemoguća u Prekršajnom sudu, koji se, kako je rečeno, nalazi u neuslovnoj zgradi koja je vlasništvo Grada.

Nakon što je prošlog petka na obeležavanju 100 dana Vlade obišla sudove u Lebanu, ministarka pravde u ponedeljak boravila je u Leskovcu, gde je najpre obišla renoviranu zgradu Osnovnog suda.

Ministarka je, kako se navodi na sajtu Ministarstva pravde, istakla da ta zgrada suda zadovoljava sve standarde materijalno-tehničke opremljenosti, dok je predsednik Osnovnog suda Miodrag Janković upoznao sa problemom kvara na sistemu za hlađenje, zbog čega su suđenja tokom prošlog leta odlagana, uz obrazloženje Leskovčanima da u sudnicima zbog prevelike vrućine nema uslova da se održi suđenje.

Sagledani su uzroci kvara na sistemu za hlađenje i dogovorene aktivnosti koje će preduzeti Osnovni sud, nakon čega će Ministarstvo pravde sprovesti mere u cilju brzog i efikasnog rešavanja postojećeg problema. Ministarka Popović istakla je potpunu posvećenost Ministarstva pravde daljem razvoju i unapređenju pravosudnog sistema i stvaranju što boljih radnih uslova zaposlenih u pravosudnim organima - piše u saopštenju.

Ministarstka pravde u Leskovcu Zgrada Prekršajnog suda ocenjena kao neuslovna; foto: Ministarstvo pravdeMinistarka je sa predsednikom Višeg suda Nebojšom Stojšićem razmotrila mogućnost zamene fasade na toj zgradi, dok su joj na problem sa nedostatkom smeštajnih kapaciteta suda i neuslovnosti zgrade u kojoj rade ukazali zaposelni u Prekršajnom sudu.

Predsednik Prekršajnog suda u Leskovcu Branislav Đorđević istakao je da se zgrada nalazi u vlasništvu Grada Leskovca, što onemogućava investiciona ulaganja Ministarstva pravde u postojeći objekat. Tom prilikom, dogovoren je dalji plan aktivnosti Ministarstva pravde, kako bi se pitanje smeštajnih kapaciteta Prekršajnog suda u Leskovcu trajno rešilo - stoji na sajtu ministarstva.

Podsetimo, iz organizacije ”Partneri Srbije” tokom prošle godine ukazali da komunikacija između sudova na jugu i građana nije na visokom nivou, kao i da bi rešavanje tih problema povećalo poverenje građana u pravosuđe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    15:27 // 14. 2. 2023.

    A još veći problem pravosuđa je da su u rukama države i da presude donose po partijskoj pripadnosti! Ne smeju da donesu presudu dok se tatko na jaganjci ne pita!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: