Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 11. 11. 2020.

| Društvo

Najviše novoobolelih i preminulih od početka epidemije - preminula 21 osoba, 8 njih na jugu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
klinicki centar Nis
Čak 7 pacijenata preminulo; foto: JV

Najteži je dan za Srbiju po broju preminulih i novozaraženih, kako navode na sajtu Ministarstva zdravlja, a prema njihovim zvaničnim podacima, čak 21 osoba preminula je od posledica kovida, njih 7 u Kliničkom centru Niš i jedan pacijent u Leskovcu. Crna je statistika i po broju novoobolelih u jednom danu, jer navode da je od 12.514 testiranih čak 3.536 pozitivno na koronu.

Od početka epidemije korone, koja traje već više od 8 meseci, zvanično je u poslednja 24 sata najviše preminulih i novoobolelih od kovida. Ukupno je zvanično do sada preminulo 936 građana.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 7 pacijenata sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo. U Leskovcu je preminuo pacijent star 75 godina, primljen posle ponoći u vrlo teškom stanju sa obostranom upalom pluća i kliničkim znacima kovida - kažu u KC Niš.

U Kliničkom centru u Nišu su, prema poslednjim informacijama, 164 pacijenta na lečenju, 114 sa potvrđenim kovidom, a tri puta više ih je na respiratorima nego juče, ukupno 13 je na aparatima za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Manje pacijenata je u tri vranjske kovid bolnice, ukupno 44 i od toga 39 ima zvanično koronu, dok je u Leskovcu hospitalizovano 18 pacijenata, 7 sa pozitivnim testom.

Ukupno je u bolnicama zbog korone 2.959 građana, a 143 diše pomoću respiratora.


U kovid ambulantama u Nišu veći broj kontrolnih, nego prvih pregleda

Pre dva dana je u niškim kovid ambulantama zabeležen najveći broj pregleda od početka epidemije - javilo se 929 pacijenata, a njih 292 prvi put sa simtomima korona virusa.

Prema novom izveštaju iz dve kovid ambulante niškog Doma zdravlja juče, 10. novembra bilo je 877 pregleda, od toga je 273 građana prvi put došlo na pregled, a 604 na kontrolu.

Danas je prema podacima do 16 sati u dve kovid ambulante u Nišu bilo 565 pregleda - 158 prvih pregleda pacijenata zbog sumnje na koronu, a 397 kontrolnih.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jasna

    09:44 // 12. 11. 2020.

    Pitanje za dr.Radmila.Koliko je puta usao u salu i intubirao bolesnike po protokolu licno,neka objasni ,,iskustvo i znanje,,svoje.

  • bojan

    08:37 // 12. 11. 2020.

    Mnogo veci problem je zagadjen vazduh

  • Rade

    22:21 // 11. 11. 2020.

    Niš je stratište bio i pre korone. Korona je ogolila KC Niš. U Nišu od Marta do danas broj umrlih čini od trećinu do dve trećine cele Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: