Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 8. 11. 2018.

| Društvo

Najviše priznanje Lebana i ove godine Vučiću

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
plaketa dan opstine leskovac
Vučiću i ove godine plaketa, foto: B. Antić

Plaketa, najviše priznanje Lebana koje se dodeljuje na Dan opštine, i ove godine pripalo je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Iako je i prošle godine Vučić bio dobitnik plakete, i ove godine je zbog, kako su obrazložili, neizmernog doprinosa u razvoju i afirmaciji opštine Lebane, zaslužio da bude nosilac priznanja. Ipak, Vučić ni ovog puta nije prisustvovao svečanoj akademiji, te će mu plaketa, kažu u Opštini, biti uručena naknadno.

Pored plakete za Vučića, uručene su i povelje za doprisnos razvoju opštine, a dobitnici su teatar Gimnazijalac za postignut naročit uspeh u pozorišnom i umetničkom stvaralaštvu, zatim kompanija Lebanteks za doprinos u ostvarivanju razvoja i unapređenja opštine u oblasti privrede i sveštenstvo Jablaničkog namesništva za zalaganje u saradnji verske i svetovne vlasti i afirmaciju crkve u društvu.


Nagrade dodeljene najboljim učenicima

Đacima generacije osnovnih i srednjih škola u Lebanu uručene su pohvale i novčane nagrade u vrednosti od 20.000 dinara. dan opstine lebane Nagrađeni najbolji učenici, foto: B. Antić

Nagrade su dobili učenica Gimnazije Isidora Đorđević, učenica Srednje tehničke škole "Vožd Karađorđe" Anica Zdravković, učenik Osnovne škole "Radovan Kovačević Maksim" Aleksandar Ristić, učenik Osnovne škole "Vuk Karadžić" Predrag Simić i učenica Osnovne škole "Radoje Domanović" Bošnjace Jovana Stojanović.

Dan opštine obeležava se 8. novembra jer je tog dana, pre 140 godina, osnovana varoš Lebane, a od ove godine, kako su rekli, Opština će kao svoju slavu proslavljati Mitrovdan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Viljuska

    12:43 // 9. 11. 2018.

    Ni reci nije bilo o nepotizmu. Ni reci o nepostvanju sudskih odluka da se vrate mandati odbornicima. Ni reci o nicemu, jer se za godinu dana nije nista uraadilo. A povelja Vucicu, nije ni blizu ordenu Alksandar Nevski.

  • Lele

    17:57 // 8. 11. 2018.

    Kakve plakete,samo kes...Dzaba vam,zato nije ni dosao.

  • Miloš

    17:36 // 8. 11. 2018.

    Nema nama spasa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: