Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 20. 4. 2021.

| Društvo

Naknada koju ugostitelji plaćaju za bašte u Vranju manja za 90%

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vranje centar
Pomoć ugostiteljima; foto: M. D.

Kao paket mera pomoći ugostiteljima i privrednicima u oblasti turizma, Gradsko veće Vranja predložilo je odbornicima da usvoje predlog da se naknada za bašte u ovoj godini umanji za 90%, kao i da se smanji boravišna taksa koju objekti sa smeštajem plaćaju lokalnoj samoupravi.

Kako je rečeno na Gradskom veću, olakšice ugostiteljima i hotelijerima donete su na predlog gradonačelnika, a kako je objašnjeno, gradsko rukovodstvo je nameravalo da u potpunosti ukine naknadu za bašte koje se postavljaju na javnoj površini, ali ih je u toj nameri, kako je rečeno, sprečila zakonska procedura.

Usvojen je Nacrt odluke o dopunama odluke o naknadama za korišćenje javnih površina. Ovom odlukom privrednim subjektima registrovanim za ugostiteljsku delatnost, umanjuje se naknada za korišćenje prostora na javnim površinama za 90%. Umanjenje se odnosi na bašte otvorenog i zatvorenog tipa - saopštavaju na sajtu grada.

Takođe, na Veću je usvojen i predlog za smanjenje boravišne takse za svega 8,3%, a kako saopštavaju na sajtu grada, u sklopu mera za podsticaj razvoja turizma usvojena je i odluka o naknadama za usluge koje pruža Gradska uprava, a kojom se briše naknada takse za fizička lica koja traže kategorizaciju objekta za smeštaj turista.

Podsetimo, naknadu za letnje bašte ugostitelji u Beloj Palanci neće plaćati ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: