Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 27. 6. 2011.

| Društvo

Naknada štete od grada u Nišu

Autor:Izvor:
grad
ilustracija; foto: wikipedia

NIŠ - Nevreme koje je u petak zahvatilo područje grada Niš nanelo je veliku štetu poljoprivrednom području.

Olujni vetar i grad su oštetili objekte, poljoprivredne useve, gotove proizvode i repro-materijal. Prema preliminarnoj proceni gradske Uprave za poljoprivredu i razvoj sela olujni vetar i grad su zahvatili oko 2.500 do 3.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Najveću štetu pretrpeli su atari sela Lalinac, Lalinske Pojate, Sečanica i Krušce. Procenjuje se da je u ovim selima na njivama i u plastenicima uništeno između 70 i 100% poljoprivrednih proizvoda.

Nešto manja šteta, koja se kreće od 20 do 80%, naneta je u atarima sela Mramor, Mramorski Potok, Vrtište, Popovac, Trupale, Supovac, Mezgraja, Čamurlija, Novo Selo i Donji Komren.

- Tokom subote i nedelje stručne službe Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša obišle su teren radi preliminarnog utvrđivanja štete. Rad na preciznom utvrđivanju štete nastaviće komisija formirana zajedno sa štabom za vanredne situacije. Komisija će u najkraćem mogućem roku obići područje zahvaćeno nevremenom i evidentirati štetu nanetu poljoprivrdnim kulturama, objektima i drugoj imovini - kažu u Upravi.

- Potrebno je da poljoprivrednici koji su pretrpeli štetu trebalo bi da podnesu prijavu o pretrpljenoj šteti Upravi za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša, Ulica Leskovačka 4a, do 01. jula 2011. godine. Obrasce za prijavu štete poljoprivrednici mogu preuzeti u mesnim kancelarijama sela pogođenih gradom, u Upravi za poljoprivredu i razvoj sela, u Ulici Leskovačkoj 4a, i Ulici Strahinjića Bana-Poslovni centar „Ambasador" i kancelarijama Uprave pri Gradskim opštinama Crveni Krst i Pantelej. Komisija će, na osnovu ovih prijava, obilaziti domaćinstva i evidentirati pojedinačne štete u naturalnom i vrednosnom obliku - kažu u Upravi za poljoprivredu.

Obrazac se može preuzeti i sa sajta Uprave www.niskoselo.com.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Davor Todorović

    12:06 // 28. 6. 2011.

    Pa tako i treba, da se bar isplati nešto ovim jadnim ljudima što su se mučili za to što je za pola sata stradalo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: