Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 14. 4. 2021.

| Društvo

Nakon 10 godina odlaganja opet najavljena rekonstrukcija obilaznice oko Leskovca

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
bulevar nikole pasica
Decenija prošla od najavljene rekonstrukcije; Ilustracija; foto: B. A.

Bulevar Nikole Pašića u Leskovcu čeka rekonstrukciju više od 10 godina, a kako je za Južne vesti potvrdio direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić, radovi na obiliznici oko Leskovca bi trebalao konačno da počnu početkom naredne nedelje. Izvođač radova na rekonstrukciji i proširenju jedne od najprometnijih ulica u Leskovcu biće preduzeće "Srbijaautoput" iz koga najavljuju da će radovi biti završeni do 30. septembra ove godine.

Obilaznica koja povezuje Leskovac sa okolnim opštinama, ali i dočekuje sve koji se sa auto-puta isključe, godinama već čeka na rekonstrukciju, a pre svega na novi asfalt. Rokovi su pomerani nekoliko puta, a poslednja najava za rekonstrukciju Bulevara Nikole Pašića bila je 2018. godine, kada je tadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obećala da će radovi biti završeni do kraja 2019. godine, što se nije desilo.

Ipak, prema tvrdnjama iz JP Urbanizam i izgradnja, radovi bi konačno trebalo da počnu u toku naredne nedelje.

Ne znamo još uvek tačan datum, jer će rekonstrukciju raditi preduzeće koje održava auto-puteve "Srbijaautoput". Prema informacijama koje ja imam radovi bi trebalo da počnu početkom naredne nedelje, a tada će biti sazvana i konferencija za medije na kojoj će biti iznete i tačne cifre vrednosti ovih radova - rekao Nikolić.

Saopštenjem se obratilo i samo preduzeće koje će izvoditi radove u kome najavljuju da će radovi biti završeni najkasnije do 30. septembra, a o eventualnim izmenama saobraćaja Leskovčani će biti blagovremeno obavešteni. bulevar nikole pasica Decenija prošla od najavljene rekonstrukcije; Ilustracija; foto: B. A.

Zbog planiranh radova, a u zavisnosti od dinamike radova biće poremećaja u režimu saobraćaja u navedenom periodu. U prvoj fazi radova saobraćaj će se odvijati u obe saobraćajne trake, dvosmerno sa suženjem desne kolovozne trake. U kasnijim fazama biće režim potpune obustave saobraćaja o čemu ćemo javnost blagovremeno obavestiti - navode u saopštenju.

Podsetimo, radovi na obilaznici krenuli su još 2010. godine, a od tada su rokovi često pomerani, da bi ministarka Zorana Mihajlović početkom 2018. godine najavila da će za rekonstrukciju Bulevara Nikole Pašića iz republičkog budžeta biti izdvojeno 195 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: