Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 13. 11. 2019.

| Društvo

Nakon 2 godine kašnjenja, postavljen novi rok - još 100 dana za rekonstrukciju leskovačke škole

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
osnovna skola josif kostic leskovac
Novih 100 dana za završetak radova, foto: Bojana Stamenković

Konstantno probijanje rokova i loš projekat pratili su rekonstrukciju Osnovne škole “Josif Kostić”, a nadležni za završetak radova imaju novi rok - još 100 dana. Nakon 2 godine, koliko nastavu pohađaju na 3 različite lokacije, učenici bi trebalo da se vrate u svoje školske klupe u drugom polugođu.

Drugu fazu radova, koja prvobitnim projektom nije ni bila planirana, najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, uz nova uveravanja da neće biti kašnjenja.

Kako je rekao, sada će se raditi rekonstrukcija igrališta i postavljanje gumene podloge, LED osvetljenje, zamena parketa u fiskulturnoj sali, izrada podova i sređivanje grejanja.

Uz ogromno izvinjenje kažem da će radovi na drugoj fazi početi danas. Rok za završetak radova je 100 kalendarskih dana, što znači da će učenici Osnovne škole “Josif Kostić” moći u drugom polugodištu da se vrate u svoje učionice, ali će one biti mnogo modernije, savremenije i prijatnije - kaže Cvetanović.

osnovna skola josif kostic leskovac Sređuje se unutrašnjost škole, foto: Bojana Stamenković Vremenski uslovi, dodaje, neće uticati na intenzitet radova jer se sve radi unutar škole.

Da će se rokovi ispoštovati, uveravaju i iz Tončev gradnje, firme koja je dobila posao.

Na ovom objektu radiće naši ljudi, nema podizvođača. Neće biti usporavanja radova, s obzirom da nemamo mnogo posla napolju. Imamo dovoljan broj radne snage, poštovaćemo dinamički plan i objekat ćemo predati u roku - kaže Suzana Paunović, predstavnik izvođača.

Druga faza koštaće 60 miliona dinara. Do sada je u rekonstrukciju uloženo 70 miliona dinara, a radove novcem građana plaća Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Podsetimo, rekonstrukcija škole počela je decembra 2017. godine i po prvobitnom planu trebalo je da bude završena za 100 dana.

Zbog stalnog kašnjenja roditelji su pretili ispisivnajem dece iz škole, a opozicionari pozivali na ostavke direktora i šefa Odeljenja društvenih delatnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dusan dojcinovic

    09:24 // 17. 11. 2019.

    Probice, rokove.Oni i juče,i,danas,odmaraju.Da,Vas,ne začudi,kada,počne, da protestuje Ujedinjena opozicija Leskovca,protiv njih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: