Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:14, 4. 3. 2022.

| Društvo

Nakon 5 dana prekinut štrajk glađu ispred prokupačkog Suda

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
štrajk
Sretković i Milić ispred prokupačkog suda; Foto: Lj. M.

Petodnevni štrajk glađu ispred prokupačkog suda, koji je započeo Slavoljub Sretković jer je dobio presudu za nedostavljanje informacija od javnog značaja zbog čega mora da plati oko 40.000 dinara, prekinut je na insistiranje i molbu porodice. Kaže da odustaje od ovakvog načina nezadovoljstva, ali najavljuje da će nastaviti borbu dok ne istera pravdu do kraja.

Sretković je svih 5 dana danonoćno sedeo ispred zgrade Suda, a za to vreme mu se niko od nadležnih iz bilo koje institucije u Prokuplju i Srbiji nije obratio. štrajk Sretkoviću se tokom dana pridružio osuđeni kolega iz Mesne zajednice; Foto: Lj. M.

Ipak sam morao da poslušam svoju porodicu koja se zabrinula za moje zdravlje, prestajem sa štrajkom, ali daleko od toga da odustajem od borbe. Naprotiv, ovo je tek početak, ovih dana mi se javilo na desetine predstavnika Mesnih zajednica koji imaju isti problem. Dogovaramo se kako ćemo se dalje boriti, ali odustati nećemo - kaže Sretković.

Pored nekoliko stotina potpisa podrške građana, Sretkoviću se tokom dana pridružio Dragan Milić iz žitorađskog sela Novo Momčilovo, koji je u kratkom roku dobio tri prekršajne prijave koje mora da plati oko 120.000 dinara. ispred suda Milić sa gomilom papira i prekršajnim prijav; Foto: Lj. M.

Moju mesnu zajednicu i mene kao predsednika je tužilo niško Udruženje građana “SOS-za žene i decu žrtve nasilja” koje mi je tražilo podatke o broju razvedenih brakova, žrtava nasilja, broju žena članova Mesne zajednice. To su tražili u selu gde ima 20-ak stanovnika i gde je više od pola starijih od 70 godina. Mislio sam da se neko šali, ali su mi na osnovu tog jednog "pisma" stigle 3 osuđujuće prekršajne prijave – kaže Milić.

Dodaje da živi od poljoprivrede i da je zamolio da plaća na rate, te da je do sada deo novca već isplatio, ali da ga tek čeka presuda po tužbi Košarkaškog kluba “Zone boys” iz Blaca, koji je kao i u prokupačkim selima i tamo tražio podatke o broju registrovanih igrača, terena, mlađih selekcija, klubova. zahtev Miliću je zahtev stigao od Udruženja građana iz Niša; Foto: Lj. M.

Ja nisam jedini, neko ovde uzima ogroman novac od starih i siromašnih ljudi. Samo na teritoriji Žitorađe stiglo je preko 30-ak takvih zahteva, na osnovu kojih se podnosi ne jedna, već najmanje 3, 4 tužbe i svaka je osuđujuća i u proseku iznosi oko 40.000 dinara- naglašava Milić.

On je iz medija saznao za Sretkovića koji štrajkuje od ponedeljka i naglašava da će animirati I ostale predstavnike Mesnih zajednica iz njegovog okruženja, te da će se svi zajedno u narednom period ujediniti i nastaviti borbu kako bi se ovakve stvari isterale do kraja.

I Sretković i Milić ističu da su spremni da iznos koji su dužni po presudi uplate za lečenje bolesne dece, ali im je žao da njihov znoj, trud i teško zarađen novac završe u ruke, kako kažu "prevaranata" koji se bogate na račun sirotinje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Des - pot

    20:22 // 4. 3. 2022.

    A be bate, što si se vatáo u oro kad ne znaš da igraš?
    I ovó sad, oce piski, nece piski! Nisi si se učipío kod oví tvoji i niko te od nji ne zarezúje!

    • Aleksandra

      22:23 // 4. 3. 2022.

      E moj Despote, dok se ti krijes iza laznog imena ovaj castan covek je odustao zbog zdravstvenog stanja, on ima preko 60godina i zamisli kako je njegovom organizmu koji nije navikao bez hrane 5 dana, a sto se tice tebe neka su ti prijatni ti sendvici, i one bajate ugrej mozes ih posluziti deci za uzinu!

    • Des - pot

      01:18 // 5. 3. 2022.

      Aleksandra: Nisi razumela komentar,a u tvoj si unela gnev i ostrašćenost! Da si bolje pratila moje komentare,videla bi na čijoj sam strani? Ovako.....

    • Des - pot

      11:39 // 5. 3. 2022.

      Ti bi da se svađaš,ali si odabrala pogrešnu adresu?
      Drugi put ću tražiti tvoju dozvolu za komentar!
      Pogledaj rezultat tvojih komentara i biće ti jasno

    • Des - pot

      15:57 // 7. 3. 2022.

      Dragane, kažeš da ne shvatiš! Sad budi pažljiv, čitaj polako! Čovek je sigurno dobar, ali su ga njegovi ostavili na cedilu!To je poenta mog komentara!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: