Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 4. 11. 2020.

| Društvo

Nakon Prokuplja i u Žitorađi uvedena vanredna situacija

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Žitorađa
Od danas vanredna situacija i u opštini Žitorađa; Foto: LV

Zbog značajnog porasta broja pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i broja zaraženih virusom korona, zbog sprečavanja daljeg širenja zaraze opština Žitorađa je uvela vanrednu situaciju na svojoj teritoriji. To je druga od 4 opštine Topličkog okruga koja je uvela vanrednu situaciju, nakon što je pre 15 dana takva odluka doneta u Prokuplju.

Odluci o proglašenju vanredne situacije u Žitorađi je predhodio zaključak Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini koji je na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg širenja pamndemije virusa korona predložio Opštinskom veću da donese neophodne odluke kako bi se "preduzele hitne operativne mere zaštite i spasavanja stanovništva".

Na osnovu epidemiološkog izveštaja Doma zdravlja u Žitorađi, u poslednjih nekoliko dana je zabeležen porast broja pregledanih pacijenata sa respiratornim tegobama, a evidentiran je i značajan broj pozitivnih na koronu. Uslov da bi se donele neophodne mere je proglašenje vanredne situacije – kažu između ostalog u zaključku Štaba za vanredne situacije.

To praktično znači da se od danas na teritoriji opštine Žitorađa ograničava rad ugostiteljskih objekata od 6 do 23 sata, uz obavezno poštovanje ranije donetih mera, pre svega nošenje zaštitnih maski, fizičke distance, broja prisutnih lica u objektu.

Opštinsko veće je donelo i naredbu vlasnicima uslužnih objekata da na ulaznim vratima vidno istaknu obaveštenje o obavezi nošenja maske, odrede odgovorna lica za sprovođenje mera, školama i Predškolskoj ustanovi “Prva radost” se naređuje da pojačaju kontrolu nošenja maski zaposlenih tako i učenika, pojačaju dezinfekciju prostora i da u slučaju pojave zaraze odmah obaveste nadležne institucije.

Obavezno je nošenje maske u automobilima u kojima se prevozi više od jedne osobe, a kontrolu svih mera sprovodiće nadležne republičke i komunalna inspekcija u Žitorađi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bravo Indira

    13:28 // 4. 11. 2020.

    Za početak priključite telefone u Domu zdravlja, jer su isti isključeni već drugi mesec ako ne i duže, zbog neplaćenih računa. A dopku i diske mi ne dirajte, pa gde ćete vi posle ždrati i opijati se, naravno na račun poreskih obaveznika....

    • Ivan

      17:24 // 4. 11. 2020.

      Svaka ti je na mestu, pogodi u srce, al ima i u Niš mesto gde odsedaju, pogledaj na opštinski sajt.

    • sugradjanka

      12:14 // 5. 11. 2020.

      A ko je dopka?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: