Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 5. 10. 2015.

| Društvo

Nakon Toplane, i "Parking servis" na meti Udruženja stanara

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-Pauk.jpg
"Pauk" sve omraženiji među Nišlijama; foto: JV

Zbog toga što su, kako kažu, Nišlije nezadovoljne radom "Parking servisa" i "pauk" službe, Udruženje skupština stanara počelo je da se bavi radom i ovog javnog preduzeća.

Udruženje, koje već mesecima organizuje protestne šetnje protiv Toplane, poslalo je "Parking servisu" spisak pitanja o poslovanju ovog preduzeća, jer kako kažu, na zvaničnom sajtu, do današnjeg dana, nema Odluke o osnivanju preduzeća niti drugih dokumenata iz kojih se može razumeti “koji je smisao njihovog postojanja”.

Kako kaže Ivica Živković iz Pododbora za praćenje poslovanja "Parking servisa", očekuju da dobiju odgovore do 9. oktobra.

Nakon toga će, kaže, bilo da odgovori stignu ili ne, Udruženje obavestiti javnost o daljim koracima.

Ljude interesuje čime bi trebalo da se bavi, a čime se zapravo bavi ovo preduzeće. Kod sugrađana postoji uverenje da oni izlaze, patroliraju “pauk” vozilima, odnose automobile, ubiraju prihod i to je sve. Treba videti šta je njihov posao i da li i na koji način oni štite interes građana - kaže Živković.

Pitanja koja je Udruženje poslalo "Parking servisu" možete naći u dokumentu ispod teksta, kao i na njihovoj "Fejsbuk" strani


"Pauk" i cenovnik pod lupom Udruženja

490x370-Parking-na-ulici U Udruženju smatraju da treba preispitati smisao postojanja ovakvog "Parking servisa"; foto: JVNakon što, kaže, prikupe informacije o načinu poslovanja ovog preduzeća, počeće da se bave radom "pauk" službe na koju Nišlije imaju brojne primedbe.

U Nišu postoji jedno neobično tumačenje Zakona o bezbednosti saobraćaja po kome je parkiranje zabranjeno svuda gde nije znakom dozvoljeno. Poslednjih meseci “pauk” na osnovu ovoga ljudima masovno odnosi automobile. Našli smo eksperte koji tumače Zakon pa ćemo videti koliko je ovakvo postupanje zakonito - objašnjava Živković.

Naš sagovornik kaže da će “na tapetu” biti i način na koji uprava preduzeća formira cene svojih “usluga”, jer, kako smatra, dosadašnji kriterijumi nisu jasni.

Mesecima u Toplani ne možemo da dobijemo odgovor kako se formiraju cene. U svim komunalnim preduzećima to mora da bude javna stvar. Ne prihvatamo nikakvu mistifikaciju kada je reč o cenama - dodaje on.

Udruženje će, kaže, otvoriti i pitanje rentabilnosti poslovanja "Parking servisa", s obzirom na broj zaposlenih, realne potrebe i način ubiranja prihoda kojim se one podmiruju.


490x370-800x600-setnja Biće, po svemu sudeći, još protestnih šetnji na ulicama Niša; foto: JVMoguće i protestne šetnje

Živković objašnjava da Udruženje pisanim obraćanjem "Parking servisu" i Gradskom veću pokušava da uspostavi komunikaciju sa ovim javnim preduzećem. Međutim, objašnjava, kako se dosad pokazalo, određena rukovodstva ne reaguju na zahteve nego samo na pritiske.

Ukoliko ne bude uspostavljena komunikacija kojom građani mogu da budu zadovoljni, organizovaćemo i proteste koji predstavljaju krajnju meru - dodaje on.

Na sreću, zaključuje Živković, građani više nisu voljni da sede skrštenih ruku, što pokazuju masovni protesti protiv usluga i cena Toplane.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Pitanja za "Parking servis" (preuzmi) - 16.50 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Mladenovic

    21:08 // 6. 10. 2015.

    Trebalo bi kontaktirati Sasu Jankovica(zastitnika gradjana) u resavanju ovog problema, da bar javnost ima vajdu od njegove funkcije :)

  • shaft

    18:44 // 6. 10. 2015.

    Nisam korisnik Toplane,ali,nije mi jasno,sta je na kraju reseno?Vreme prolazi-pata karte.

  • Zabrinuti gradjanin

    13:51 // 6. 10. 2015.

    U pismu Udruzenja stanara zahteva se i uvid u Odluku o osnivanu JKP Parking servis Nis posto ista, kako se navodi u pismu, nije dostupna na internet prezentaciji ovog JKPa.

    Nasao sam ovu odluku u jednoj od baza podataka i delim je ovom prilikom.

    Predmetnu odluku mozete skinuti sa:

    https://www.dropbox.com/s/yitv1mv7djh7fhc/Odluka%20o%20osnivanju%20JKP%20Parking%20servis%20Nis.pdf?dl=0

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: