Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 18. 2. 2020.

| Društvo

Nakon dve i po godine završena rekonstrukcija leskovačke škole “Josif Kostić”

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
škola josif kostić leskovac
Đaci čekali 814 dana da se vrate u svoje klupe, foto: Grad Leskovac

Nakon konstantnog probijanja rokova za završetak rekonstrukcije, učenici Osnovne škole "Josif Kostić" u Leskovcu, koji su dve i po godine nastavu pohađali na 3 različite lokacije, drugo polugođe započeće u svojoj školi. I dok roditelji kažu da je sve moralo biti završeno ranije, nadležni smatraju da je važno da su radovi konačno gotovi.

Loš projekat, odsustvo komunikacije, prebacivanje odgovornosti i dodatni radovi pratili su ovaj projekat koji je počeo novembra 2017. godine, a rokovi su pomerani 4 puta - najpre za januar 2019, zatim za maj i decembar 2019, pa februar 2020. škola josif kostić leskovac U rekonstrukciju uloženo 130 miliona dinara, foto: Grad Leskovac

Dva dana pre isteka poslednjeg obećanog roka, radovi su konačno završeni, a deca će se naredne nedelje vratiti u svoju školu. Roditelji kažu da su ovaj trenutak čekali 814 dana, koliko su njihova deca nastavu pohađala van svoje škole.

Škola sada izgleda lepo i to ne možemo da osporimo. Mislim da je dobro urađeno, ali je sramota što su deca ovoliko čelaka. Moglo je i trebalo sve ranije završiti. Više od 800 dana im je trebalo za rekonstrukciju, a za to vreme i taj novac mogli su celu školu da podignu iz temelja - kaže jedan od roditelja.

škola josif kostić leskovac Nova fasada i prozori, foto: Grad Leskovac Rekonstrukcija škole rađena je u 2 faze - sređivanje spoljašnosti u prvoj, i unutrašnjosti u drugoj. Iako druga faza prvobitnim projektom nije ni bila planirana, zbog velikih oštećena zgrade, kako su tada objasnili nadležni, morala da se uradi.

Obnovljenu školu obišao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je rekao da će početak drugog polugođa pamtiti đaci, ali i nastavnici i roditelji, jer će na korišćenje dobiti najmoderniju i najlepšu školu. cvetanović Gradonačelnik zahvalan đacima i roditeljima na strpljenju, foto: Grad Leskovac

Ova škola se od stare dame, ulaganjem od ukupno 130 miliona dinara, pretvorila u istinsku lepoticu. Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim svim svojim saradnicima koji su posvećeno radili na ovom projektu koji je iziskivao mnogo truda, teških odluka i pregovora. Zahvalnost dugujemo i vlasnicima i radnicima odgovornog izvođača radova, ali najveću i najdublju zahvalnost upućujem nastavnicima, roditeljima i učenicima ove škole, veliko hvala na strpljenju i razumevanju - rekao je Cvetanović.

Osim izolacije, nove stolarije i fasade, koji su urađeni još pre 2 godine, postavljeno je LED osvetljenje u svim učionicma i holovima, sređene su elektro-instalacije, grejanje, zamenjeni podovi, a u fiskulturnoj sali postavljen nov parket.

Učenici škole dobili su i moderne klupice, atestirani motorički park, a čim otopli biće postavljena i gumirana podloga za male sportove - navodi se na gradskom sajtu.

škola josif kostić leskovac Postavljeno novo LED osvetljenje, foto: Grad Leskovac Ukupno je u rekonstrukciju škole uloženo 130 miliona dinara - u prvoj fazi 70 miliona dinara, a izvođač je bila kruševačka firma Urbanpro, dok je drugu fazu radila Tončev gradnja za 60 miliona dinara.

Podsetimo, rekonstrukcija škole počela je decembra 2017. godine i po prvobitnom planu trebalo je da bude završena za 100 dana.

Zbog stalnog kašnjenja roditelji su pretili ispisivanjem dece iz škole, nadležni prebacivali odgovornost jedni na druge, a opozicionari pozivali na ostavke direktora škole i šefa Odeljenja za društvene delatnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Visnja

    17:41 // 18. 2. 2020.

    Iako se raspust odužio verujem da većina učenika priželjkuje početak škole. I ja bih bila radoznala, da sam na njivom mestu. Škola prelepo izgleda, dobila je izgled kakav i zaslužuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: