Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:21, 26. 2. 2019.

| Društvo

Nakon inspekcijskog nadzora, smenjen direktor Doma za ometene kod Blaca

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom trebunje foto lj.m
Sumnjive smrti korisnika Doma i neadekvatni uslovi boravka su samo neki od razloga smene; foto: Lj.M.

Nakon što je pre nešto više od nedelju dana pod još nerazjašnjenim okolnostima preminuo 25-godišnji Nišlija, Inspekcija Ministarstva za rad je tokom kontrole Doma za osobe ometene u razvoju u selu Trbunje kod Blaca utvrdila niz nepravilnosti u radu, zbog čega je "ekspresno" smenjen direktor ove ustanove Srđan Aničić, a za v. d. direktora je postavljena dr Dragijana Tijanić.

Jedan od korisnika ovog doma, Nišlija S. Đ. je pre 7 dana primljen u prokupačku bolnicu sa hematomima i temperaturom tela od svega 25 stepeni, gde je, i nakon svih pokušaja da mu se spase život, preminuo.

Ono što je izazvalo pažnju javnosti su vidljive modrice po rukama i nogama koje je nesrećni čovek imao, a koje potvrđuje i direktorka bolnice u Prokuplju Snježana Arsić.

Pacijent je dovežen u teškom stanju, sa srčanim i zastojem u disanju. I pored pokušaja naših lekara da ga reanimiraju, on je nažalost preminuo - kaže direktorka Arsić.

Ona dodaje da su na telu pacijenta bile vidljive modrice, ali da će konačnu reč i razlog smrti dati obdukcija koja je naložena.

Kako saznajemo, u Domu u Trbunju za poslednjih mesec dana preminula su još 2 korisnika, po nalazu lekara mrtvozornika - od prirodne smrti, ali su imali simptome upale pluća, pa se sumnja da su korisnici Doma imali neadekvatne uslove, pre svega zbog hladnih prostorija.

U iščekivanju nalaza obdukcije, Više javno tužilaštvo u Prokuplju je formiralo predmet i započelo proveru svih okolnosti koje su dovele do smrti korisnika i niza propusta u ovoj ustanovi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    10:47 // 27. 2. 2019.

    Ajmo tužilaštvo, treba neko da ode u zatvor na duže!

  • Čapa iz sokaka

    00:18 // 27. 2. 2019.

    hoće li neko odgovarati za ovaj zločin nad bespomoćnim i, očigledno, nezaštićenim ljudskim bićem? Sudeći prema iskustvu, stvar će biti pometena smrdljivom metlom pod prljav tepih esenesovštine.

  • Ex OTPORnik

    18:36 // 26. 2. 2019.

    Strasno. Koliko malo vredi ljudski zivot u Srbiji. Samo zamena direktora bez pritvora a pritvor se dobilja za prekrsaje. I poverite zivote svoje dece i roditelja institucijama Srbije ako smete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: