Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 23. 5. 2018.

| Društvo

Nakon nevremena u Kuršumliji 80 domaćinstava odsečeno od sveta

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
1 poplave foto aleksandar kostic
Razmere štete videće se tek nakon potpunog povlačenja vode; Ilustracija; foto: A.K.

Bujični potoci i velika količina vode usled sinoćnjeg nevremena koje je pogodilo kuršumlijski kraj, oštetili su objekte i mehanizaciju, a stradale su i domaće životinje u preko 80-ak domaćinstava u mesnoj zajednici Kosanička Rača. Žitelji su bukvalno odsečeni od sveta jer je voda oštetila prilazne puteve do njihovih kuća.

U ni malo boljoj situaciji nije ni desetak zaseoka na području ove opštine, gde je jako nevreme oštetilo veliki broj puteva i nanelo veliku štetu poljoprivrednim proizvodima. Nadležni u lokalnoj samoupravi kažu da su svi na terenu i najavljuju formiranje komisije za procenu štete kako bi se ljudima pomoglo. 2 nevreme merdare foto stefan djuric U nevremenu oštećen i put ka Merdaru; foto: tefan Đurić

Sve nadležne opštinske službe i raspoloživa mehanizacija su na terenu i rasčišćavaju puteve koji su delimično ili potpuno oštećeni. Trudimo se da do kraja dana omogućimo prohodnost do svih ugroženih domaćinstava, a zasad su ugroženi delovi puta ka Dobrom Dolu, Rači, prema Ivan Kuli, lokalni putevi ka zaseocima u Merdaru... Zaista je pričinjena velika šteta meštanima ovog dela naše opštine i moraćemo da tražimo pomoć države - rekao je predsednik Opštine Radoljub Vidić.

U brojnim domaćinstvima stradala je stoka, živina, a razmere štete tek se će videti nakon potpunog povlačenja vode.

Potok je nadošao za pola sata, odneo mi celokupno domaćinstvo, deo garaže, kazan za rakiju. Stradale su kokoške, pilići. Samo je kuća ostala, ali je i ona puna vode - priča jedan od meštana Kosaničke Rače.

Žitelji ističu da je sasvim izvesno da se na nekoliko mesta izlila i reka Kosanica, pričinivši velike štete usevima i voću.

Inače, osim Kuršumlije, u ostalim opštinama Topličkog okruga nije bilo veće štete tokom sinoćnjeg nevremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ucitelj

    03:06 // 17. 6. 2018.

    Ma bitno da je lebac jeftin

  • Ozren

    13:38 // 23. 5. 2018.

    Zasto televizije sa nacionalnom frekvencijom ne izveste o ovome? Zasto se placa TV pretplata? Ocigledno je da gradjani van Beograda ne postoje, pogotovu oni na jugu Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: