Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 27. 2. 2024.

| Društvo

Nakon obećanja da neće platiti vodu za gašenje požara u EI Niš, vlasnicima firmi stigli ogromni računi

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
img_20231127_090203_1
Stigli računi za vodu; foto: Sonja Vidojković

Iako im je obećano da će ih osloboditi plaćanja vode koja je utrošena za gašenje požara, vlasnik jedne firme koja je izgorela u prostoru Elektronske industrije požalio se da su im stigli ogromni računi za vodu. Direktorka Vodovoda kaže da su morali da očitaju vodu, ali uverava vlasnike da “neće platiti ni dinar”.

ei "Naša najveća muka je voda"; foto: S. V. Na sastanku preduzetnika koji posluju u krugu nekadašnje EI i čelnika Grada, vlasnik firme S grupa Grujica Cekić, čiji je prostor zahvatio požar novembra prošle godine, rekao je da su izgorela 8.000 kvadrata, da je 6.000 kvadrata totalno uništeno, ali da su neke probleme rešili.

Od obilaska gradonačelnice Dragane Sotirovski i tada datih obećanja, otpisan je porez na imovinu i obnovljena elektromreža, istakao je Cekić, ali je ostao problem sa Vodovodom.

Naša najveća muka je voda koja je korišćena za gašenje, fabrika je bila poplavljena, a obećali su nam da će nas osloboditi plaćanja te vode. Problem su veliki računi, za decembar sam dobio 52.000 dinara, za januar 10.000 dinara, a ja ne funkcionišem, ne postojim tamo od 26. novembra - priča Cekić.

Kako je rekao, nekoliko puta su insistirali da radnici Vodovoda dođu i zatvore ventil kako bi voda iz poplavljene fabrike mogla da bude ispuštena, međutim nisu dobili dobru vest od direktorke tog preduzeća.

Fabrika je dva meseca bila poplavljena, nisu hteli a dođu, tek je na naš zahtev načelnik protivpožarne policije dozvolio da vatrogasci zatvore ventil i to tek posle Božića. Naš vodomer je na republičkom zemljišu i nemamo prava da priđemo tome, plus to znaju da urade radnici Vodovoda. Ja sam ih molio da samo na pola sata, sat, priđu i zatvore vodu. Fabrika je nastradala jer je dva meseca bila pod vodom, nešto je izgorelo, nešto potopljeno, a nešto su sakupljači sekundarnih sirovina odneli, dok mi nismo smeli da uđemo zbog istrage o kojoj se i dalje priča - istakao je Grujica Cekić.

tamara milić "Dinar jedan neće platiti objekti koji su izgoreli"; foto: S. V. Da će im biti otpisani troškovi vode koja je utrošena za gašenje požara, uveravala je direktorka Naissusa Tamara Milić i rekla da se čeka izveštaj prema kom će otpisati dug od datuma nastanka štete do trenutka kada je voda zatvorena.

Što se tiče ulaženja u podrume, stojim iza toga da to nije moglo, moji radnici ne bi mogli da uđu dole i zatvore vodu. Zatvaranje glavnog ventila bi značilo da ostali koji se snabdevaju odatle nemaju vodu - rekla sam vam da ako su ostali saglasni mi ćemo da zatvorimo glavni ventil, ali vi nijednog trenutka niste doneli saglasnost svih ostalih firmi da ostanu bez vode. Što se tiče utrošene vode, dinar jedan neće platiti objekti koji su izgoreli - rekla je Milić.

Rasprava vlasnika firme i direkorke Naissusa nastavila se oko njihovog sastanka - Grujica Cekić tvrdio je da su vlasnici oštećenih firmi “vraćeni sa kapije Vodovoda” kada su pošli na sastanak, Milić je tvrdila da to nije tačno jer “kada je ona u preduzeću svi mogu da dođu na sastanak”, a raspravu je prekinula gradonačelnica.

Pošto ste Vi stariji čovek, u ovom slučaju verujem Vama, a sa direktorkom ću rešiti zašto su vas vratili - rekla je Dragana Sotirovski.

Inače, ni posle više od dva meseca od požara u nekadašnjoj Elektronskoj industriji u Nišu, uzrok nije poznat jer se čeka izveštaj veštaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Đorđe

    17:20 // 28. 2. 2024.

    Obavestiti gospodina Cekića, da za to što njemu treba, trebalo je da plati osiguranje, a ne da kuka.

  • Naissus

    17:18 // 28. 2. 2024.

    Ja ne razumem zašto bi novcem poreskih obveznika trebala biti plaćena naknada štete privatnim vlasnicima? Koja je to logika??

  • Nišlija 1

    19:46 // 27. 2. 2024.

    DAJTE I NOVE FABRIKE DA IM NAPRAVIMO !!!
    Malo što su kupili fabrike za nikakve pare a da radnicima plaćaju minimalac.
    Vodovod mora da plati porez za vodu koja je izašla i još da im se oprosti sramota.
    DOKLE VIŠE OVI GRAĐANI NIŠA DA SNOSE TROŠKOVE A BOGATIMA OPROSTITI !!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: