Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 31. 1. 2020.

| Društvo

Nakon osude javnosti, gradonačelnik Leskovca se izvinjava Nišlijama

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
znak leskovac
Priznao grešku i izvinio se komšijama, foto: Grad Leskovac

Nakon što je za skupštinskom govornicom Niš opisao kao "grad od 3 slova, na ulazu zatvor, na izlazu ludnica", što su mnogobrojni građani, aktivisti civilnog sektora i opozicionari osudili, prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović se, kako piše u saopštenju, Nišlijama i gradonačelniku Darku Bulatoviću izvinjava. Ipak, pisanje o njegovom neprimerenom nastupu, Cvetanović naziva medijskom senzacijom.

U saopštenju koje potpisuje Cvetanović se navodi da je, tokom izlaganja, nesvesno uvredio građane Niša, ali da mu to ni u snu nije bila namera, zbog čega im se iskreno izvinjava.

Primite moje iskreno izvinjenje zbog nesmotrene šale izgovorene prilikom prezentacije rezultata rada lokalne samouprave Grada Leskovca ostvarenih u poslednjih godinu dana. Tokom izgalanja nesvesno sam uvredio građane Niša, ali mi to ni u snu nije bila namera. Naprotiv, tokom govora sam istakao da je Niš univerzitetski centar, veliki i moderan grad, u kome mnogi naši uspešni Leskovčani završavaju školu. Naglasio sam da Leskovac kao manji grad ne treba da ima univerzitet, ali da je veliki uspeh što je naš grad postao sedište Akademije strukovnih studija "Južna Srbija" - navodi se u saopštenju.

Pravda se rečima i da onaj ko radi i greši, a pisanje o njegovom neprimerenom nastupu i "kafanskom govoru", kako su ga ocenili brojni Leskovačni, Nišlije i aktivisti, vidi kao medijsku senzaciju.

Ko radi taj i greši! Napravio sam grešku i priznajem je. Ono što sam iz ovoga zaključio je da u oba grada postoje ljudi koji vrebaju naše lapsuse i od najbezazlenije greške naprave medijsku senzaciju. Zato se izvinjavam i nadam se da ovakve stvari neće poremetiti naše međususedske odnose - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Cvetanović je pre par dana za skupštinskom govornicom tako opisao najveći grad na jugu Srbije, a brojne Nišlije to nisu shvatile kao šalu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović nije reagovao na ovu prozivku, a iz niške Demokratske stranke su tražili da se Cvetanović Nišlijama izvini.

Ovakav Cvetanovićev nastup osudili su i Leskovčani koji su mišljenja da takvim šalama nije mesto u javnom govoru.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića (preuzmi) - 24.00 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bra bra

    13:45 // 1. 2. 2020.

    Omiljena rec svakog Leskovcanina na tri slova

  • Stivv Mekvin

    01:03 // 1. 2. 2020.

    Toj li vika onaj Faraon Cvetanovmarkanapta.

  • Ouzo

    21:20 // 31. 1. 2020.

    Kako neko moze biti GRADOnacelnik,kad Leskovac nije grad ?

    • Калча

      12:17 // 1. 2. 2020.

      Е, тако може!
      Па нек пукну комшије.
      А кој' се љути, дал' је Нишлија јали паприкар, куј га шиша!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: