Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 26. 10. 2022.

| Društvo

Nakon pisanja "Južnih vesti" i peticije Prokupčana - zamenjena cev, rešen višegodišnji problem za nekoliko dana

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
zamena kanalizacione cevi
Vodovod rešio problem za nekoliko dana, građani bili ugroženi nekoliko godina; Foto: Grad Prokuplje

Izlivanje kanalizacije iz Bolnice koje je unazad nekoliko godina predstavljalo veliki problem za stanovnike dela naselja Garić u Prokuplju jer se osećao neprijatan miris, nadležno Javno komunalno preduzeće je rešilo za samo nekoliko dana nakon pisanja Južnih vesti i predaje peticije stanovnika, a zamenjena je kompletna kanalizaciona cev u dužini od 70 metara.

Rešenju je prethodila peticija građana Liparske i Ulice Vasilija Đurovića Žarka, ali i najava da će stanovnici, ukoliko se hitno ne reši problem koji je postao nepodnošljiv za život u tom delu grada, organizovati protest ispred Gradske uprave. peticija Peticija građana Garića da im se reše problemi; Foto: Lj. M.

Mi više ovaj smrad nismo mogli da podnesemo, neprijatni miris se širio iz svih pravaca i toliko nas je ugrožavao da nismo mogli da prošetamo ulicom ili da otvorimo prozor ili vrata. Za samo nekoliko dana je zamenjena pukla cev, zbog čega se izlivala kanalizacija iz Opšte bolnice i bolničkog potoka, a nama je godinama predstavljala problem i izvor zaraze. Nikome nije jasno zašto se toliko čekalo i zašto smo toliko dugo bili ugroženi za posao koji se odradio za kratko vreme. Morali smo da se samoorganizujemo da bi neko nešto preduzeo - tvrde meštani.

Podsećaju da je ovo samo jedan od nekoliko ekoloških problema koji se dešavaju u tom delu Prokuplja, gde se nalazi i garaža firme Porr-Werner & Weber koja je zadužena za izvoženje smeća, a do nedavno je u nekadašnjoj fabrici "Inka" bilo tovilište bikova. teren očišćen Teren očišćen i ostaje da se uradi dezinfekcija; Foto: Grad Prokuplje

Mi smo sve prijavili nadležnim inspekcijskim službama, mislim da ima pomaka jer, kako saznajemo, i firma koja sakuplja otpad PWW i koja je po nekoliko dana skladištila smeće u krugu svoje garaže pre nego što je odvoženo na deponiji smeća u Leskovcu, sada je očistila svoj krug, a prostor je dezinfikovan. Ne znamo da li je neko kažnjen zbog svega što je radio u prethodnom periodu, ali je nama cilj da posle više godina počnemo da dišemo punim plućima i imamo normalan život u zdravom i prirodnom okruženju - kaže žitelj Liparske ulice.

U Gradskom vodovodu kažu da je izvršena kompletna zamena kanalizacione cevi u dužini od 70 metara, a u toku su radovi na sanaciji prostora gde je izvršen iskop, nakon čega će biti dezinfikovana lokacija. kvar Kvar bio na privatnoj parceli, zato nije popravljan dugi niz godina; Foto: Grad Prokuplje

Završeno je povezivanje šahti, ispiranje, sve je urađeno brzo i kvalitetno, tako da je preostalo samo izvršiti dezinfekciju terena - kažu u Vodovodu.

Tvrde i da problem ranije nije bilo moguće rešiti jer se radilo o kvaru na privatnoj parceli i odmah po dogovoru vlasnika zemljišta, komunalnih i inspekcijskih službi i Grada Prokuplja, pristupilo se rešavanju i otklanjanju dugogodišnjeg kvara koji je predstavljao ozbiljan problem žiteljima naselja Garić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    13:33 // 26. 10. 2022.

    Idite u Žitni Potok da vidite kako Romi žive bez vode i kanalizacije,bez puta su i okolna sela,kojima se put popravlja već decenijama,do Srednjeg Statovca je put kao da je u Ukrajini,a 21vek...strašno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: