Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 4. 2. 2023.

| Društvo

Nakon pisanja "Južnih vesti" objavljeni rezultati konkursa - dve uprave dobile "prave", ali stare načelnike

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Gradska uprava
Dve uprave konačno dobile "prave" načelnike; foto: Grad Niš

Par sati nakon jučerašnjeg teksta Južnih vesti o tome da su rezultati javnog konkursa za načelnike 3 od 6 gradskih uprava tajna, zvanično su objavljeni službeni listovi Grada Niša, u kojima se vidi da su dve uprave dobile "prave" načelnike, koji će na funkciji biti narednih 5 godina. Reč je o Nini Ilić i Ružici Đorđević, koje su se jedine prijavile na konkurse, a već dve godine su bile na funkcijama u "v.d. statusu", kao načelnice i zamenice. U trećoj upravi su ponovo samo zarotirane funkcije i status im je ostao "v.d.", novi nije imenovan, a konkurs se ni ne pominje.

službeni listovi Službeni listovi objavljeni tek nakon pisanja Južnih vesti; foto: printskrin Rezultati konkursa za načelnike uprava bili su nepoznati do 3. februara u 12:30, nakon čega su osvanuli službeni listovi, objavljeni nakon pisanja Južnih vesti. Građani do juče nisu znali ništa o tim konkursima, iako su sednice Gradskog veća na kojima su odluke donete, kako se sada vidi u dokumentima, održane krajem decembra i početkom januara.

To znači da su mesec dana dve uprave imale svoje stare-nove načelnike izabrane na konkursu, a da to nije bilo ozvaničeno.

Uprava za finansije konačno je dobila načelnicu u punom mandatu - Nina Ilić će ubuduće moći da se potpisuje bez prefiksa "v.d.", jer je ona izabrana na konkursu za ovu funkciju.

Ovu odluku je, kako piše u Službenom listu, Gradsko veće donelo još 30. decembra prošle godine, ali su informacije o tome postale javne tek posle nešto više od mesec dana.

Po isteku roka za podnošenje prijava na javni konkurs, Konkursna komisija za izbor načelnika Gradske uprave za finansije, na sednici održanoj 29.12.2022. godine godine konstatovala je da je na Javni konkurs za popunjavanje položaja načelnika Gradske uprave za finansije, prispela jedna prijava koju je podnela Nina Ilić. Komisija je konstatovala da je podneta prijava blagovremena, dopuštena, razumljiva i potpuna i da su uz prijavu priloženi svi potrebni dokazi predviđeni Javnim konkursom - piše u odluci.

Nina Ilić Nina Ilić nakon 2 godine dobila i zvanično funkciju načelnice; foto: Grad Niš Komisija je ocenila da ona ispunjava uslove za funkciju načelnika Uprave za finansije, na koju je prvo imenovana početkom 2021. godine, nakon reforme Gradske uprave. U prethodne dve godine bila je i v.d. načelnica i v.d. zamenica, a krajem godine je i zvanično preuzela upravljanje ovom upravom u narednih 5 godina.

Ispunjava uslove u pogledu radnog iskustva i ima položen državni stručni ispit. U izbornom postupku ocenjena je najvišom ocenom. Nalazila se na mestu vršioca dužnosti načelnika a zatim je bila postavljena na položaj vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave za finansije - navode u rešenju.

Nina Ilić je diplomirani ekonomista, ovo stručno zvanje stekla je na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu, a pre rukovođenja Upravom je radila u poreskoj administraciji Grada.


Još jedna načelnica i zvanično imenovana

"Pravu" načelnicu dobila je nakon završenog konkursa i Uprava za imovinu i održivi razvoj. Iako je Gradsko veće odluku da i zvanično na funkciji bude Ružica Đorđević donelo još 5. januara, građani su i to zvanično mogli da saznaju tek juče. Ružica Đorđević Ružica Đorđević takođe dočekala funkciju u punom mandatu, nakon 2 godine; foto: Grad Niš

I ona se jedina prijavila na konkurs, kako piše u Službenom listu, što je konstatovano na sednici još 29. decembra prošle godine, kao i to da ispunjava uslove za funkciju na kojoj je već bila prethodne 2 godine.

Ružica Đorđević je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu. Radila je u Okružnom javnom tužilaštvu u Nišu, bavila se poslovima iz oblasti advokature. Bila je postavljena za načelnika Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu, obavljala poslove pomoćnika načelnika za zdravstvenu zaštitu, izabrana za Savetnika za zaštitu prava pacijenata Grada Niša. Dva puta bila je postavljena za sekretara Skupštine Grada Niša. Bila je postavljena za vršioca dužnosti načelika, a potom i vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj - navode u dokumentu.

Poput Nine Ilić i Ružica Đorđević je prvobitno bila v.d. načelnica Uprave za imovinu i održivi razvoj od početka 2021. godine, takođe se na funkcijama rotirala sa svojim zamenikom, dok nije i zvanično preuzela upravljanje ovom upravom početkom januara.


Ponovo rotacija u Upravi za društvene delatnosti

I dok su rezultati konkursa za prethodne dve uprave ozvaničeni u Službenim listovima, šta je bilo sa konkursom za načelnika Uprave za društvene delatnosti ostaje nepoznato.

Ono što jeste je da su v.d. načelnik i v.d. zamenica ponovo rotirali funkcije, jer je tako odlučilo Gradsko veće na sednici 24. januara.

To znači da je dosadašnja v.d. zamenica načelnika Uprave za društvene delatnosti, diplomirana pravnica Pavlina Mihajlenko, koja je na toj funkciji bila od 25. oktobra sa rokom od 3 meseca, sada ponovo v.d. načelnica, a njen v.d. zamenik je dotadašnji v.d. načelnik, master ekonomista Miljan Ćirković.

U Službenom listu se konkurs za ovu Upravu ni ne pominje, tako da ostaje nepoznato da li je on propao, jer se niko nije prijavio, pa ni oni koji su već na položaju u "v.d. statusu" kao u prethodne dve uprave ili je razlog za to što nije imenovan "pravi" načelnik nešto drugo.

Takođe i dalje nije poznato kada će za ostale 3 uprave - za građevinarstvo, za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove i za organe grada i građanska stanja konačno biti raspisani konkursi za načelnike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bas ste pogrešili za Upravu za imovinu

    08:01 // 7. 2. 2023.

    Ko je birao za upravu za imovinu bas je gadno pogresio, ali bas se gadno preračunao ubrzo ce to i sam da vidi kada dođe do okretanjs leđa.

  • slavko

    16:30 // 4. 2. 2023.

    I cemu onda ta farsa oko konkursa, da li cemo biti nekada normalna zemlja i normalno drustvo?

  • Brane

    12:52 // 4. 2. 2023.

    Interesantno da je Nina Ilić završila Fakultet za poslovne studije u Beogradu (privatni), a ne Ekonomski fakultet u Nišu!

    • Drnda

      14:19 // 4. 2. 2023.

      @Brane - a ovi sa ekonomskog niškog, kao mnogo pametni? sve stručnjaci? gde god odu gubitaši. Ajd, ne lupaj, tatini i mamini sinovi završavaju šta žele, a samo 1% zna znanje.

    • lola

      17:05 // 4. 2. 2023.

      Bez obzira,jedna od retkih koja vredi u Upravama. Uvek je korektno odgovarala na mejlove i tel.pozive. Čestitke za nju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: