Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 23. 2. 2024.

| Društvo

Nakon pisanja "Južnih vesti" obustavljena nabavka usluga čišćenja u Blacu

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
blace
Odluka o obustavi postupka doneta nakon teksta u Južnim vestima; Foto: Lj. M.

Samo nekoliko sati nakon što je na Južnim vestima objavljen tekst o tek otvorenoj firmi iz Blaca koja je dobila milionski posao od Javno-komunalnog preduzeća za čišćenje javnih površina, objavljena je odluka o obustavi postupka. Direktor JKP Blace tvrdi da ugovor sa pomenutom firmom nikada nije ni potpisan već da je samo doneta Odluka o dodeli ugovora, te da je postupak obustavljen jer su u tom preduzeću naknadno shvatili da nemaju novac za plaćanje tih usluga.

Zašto je krajem januara JKP Blace raspisalo tender za usluge čišćenja ako nije bilo novca u budžetu direktor nije objasnio, ali je naglasio da ugovor sa ponuđačem iz Blaca firmom Interactive consulting doo nikada nije ni potpisan. odluka o dodeli Odluka o obustavi doneta nakon teksta u Južnim vestima; Foto: Screnshoot: Lj. M.

Ugovor nije potpisan, niti će biti potpisan jer smo u međuvremenu obustavili postupak javne nabavke. Ja sam kriv jer sam sporo reagovao, jer smo mi već u ponedeljak popodne 19. i u utorak 20. februara imali kolegijum i zaključili da nećemo moći da sklopimo ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem iz razloga što nema dovoljno finansijskih sredstava na toj poziciji. To nisu bile poznate činjenice u momentu kada smo raspisivali javne nabavke - kaže Darko Kuzmanović, direktor JKP Blace.

On kaže i da je imao sastanak sa osnivačem i zaključak je da nemaju mogućnosti za realizaciju tih poslova, a njegova “krivica” je, smatra on, što nije brzo reagovao i odmah stopirao Javnu nabavku već 20. februara, dan nakon odluke o dodeli posla tek osnovanoj blačkoj firmi.

Tražio se pravni osnov za raskid odluke o prihvatanju ponude, možda smo bili malo nespretni i spori. Zakon dozvoljava vođenje postupka, ali nemamo pravo da zaključujemo ugovor ukoliko nema dovoljno finansijskih sredstava - tvrdi direktor.

U dokumentu o obustavi postupka Javne nabavke stoji da je obustavljen jer “postoje dokazivi razlozi koji nisu mogli da se predvide u vreme pokretanja postupka i koji onemogućavaju da se započeti postupak okonča”.

Inače, Javno komunalno preduzeće u Blacu je Javnu nabavku za usluge čišćenja ulica raspisalo 28. januara, a samo 3 dana kasnije u APR-u je registrovana firma Interactive consulting doo sa sedištem u Blacu, čiji je vlasnik Vladimir Mitrović i koja dobija posao vredan 2.751.302 dinara kao najpovoljnija ponuda od dva zainteresovana ponuđača.

Javni poziv je od 7. produžen do 14. februara, iz tenderske dokumentacije je u međuvremenu na zahtev zainteresovanih ponuđača izbačena stavka da firma mora imati sedište na teritoriji Blaca, a odluka o dodeli posla blačkoj firmi doneta je 19. februara.

Tri dana kasnije i nekoliko sati nakon objavljivanja teksta u Južnim vestima, objavljena je nova odluka kojom se na kraju obustavlja čitav postupak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vranjanac

    16:58 // 23. 2. 2024.

    Ali zato je u Vranje sad 5 puta veca pljacka u vezi ciscenja GU nego ranije
    pljacka 21.veka

  • Dragan

    12:52 // 23. 2. 2024.

    Imao sam priliku da na sastanku pre 2 godine upoznam diretora preduzeca. Divan covek, skroman i prizeman. Perfektan u svom poslu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: