Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 25. 6. 2018.

| Društvo

Nakon poklanjanja aerodroma, Tvrđava "postala" Kalemegdan, a Nišava Sava

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
reka sava
Nišlije se danas "probudile" u Beogradu; foto: A. S.

Sa vrha niške Tvrđave zavijorio se transparent na kome je ispisano “Kalemegdan”, dok su table sa natpisom “Reka Nišava”, prelepljene novim - “Reka Sava”. Ovo je deo akcije niških gerilaca, koja je usledila iz revolta zbog odluke gradske vlasti da pokloni Aerodrom “Konstantin Veliki” Državi.

tvrđava Tvrđava promenila naziv u Kalemegdan; foto: A. S.Niški aktivisti poznati po nizu akcija u kojima su na satiričan način ukazivali na komunalne probleme u gradu - poput proslavljanja rođendana rupi ili farbanja niške Tvrđave u roze, ovog puta "beogradizovali" su neka od značajnih niških mesta. Inspiraciju za uličnu akciju gerilci kažu da su dobili nakon izglasavanja odluke o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" državi, a sve pod izgovorom njegovog daljeg razvoja. Pored ovoga, oni su predložili i da se niške gradske opštine preimenuju u skladu sa beogradskim opštinama.

Po toj istoj odluci mi mi na simboličan način ''zagovaramo'' preimenovanje reke Nišave u reku Savu kao i niške tvrđave u Kalemegdan, a naši sledeći predlozi su da i Opština Palilula pripadne istoimenoj beogradskoj opštini, kao i Opština Crveni Krst i deo Niša pod nazivom Trošarina, a sve radi njihovog boljeg razvoja - navode gerilci.

Podsetimo, "urbani gerilci" su ovakvu akciju najavili aprila ove godine, odmah nakon predloga Gradskog veća da ustupi aerodrom. Tada su objavili i proglas u 6. tačaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hodač

    10:13 // 27. 6. 2018.

    Ode aerodrom,a? i ljudi će otići, što mlađi ali i stariji. Što se tiče drugih stvari u ovom gradu, javno bih pozvao sve ljude u Nišu, da lekare i medicinske sestre iz kliničkog centra i vojne bolnice kao i ostalih zdravstvenih ustanova-uvek vraćaju na kraj reda ili da im zakažu da, npr. hleb mogu kupiti za tri meseca i to pod uslovom da predhodno telefonom to zakažu.. jedna reč za njih: GAĐENJE !

  • Branislav Petrovic

    07:45 // 27. 6. 2018.

    "Urbani gerilci"samo napred,cackajte brdjane i umisljene politicare sa vazelinom na glavama i naprednom radikalskom ideologijom.

  • Lj

    22:14 // 25. 6. 2018.

    Tako je to kada NIS vode ne NISLIJE. Lako je njima da prodaju-daju ono sto nije njihovo ili nije dedovina.
    Za sve su krivesame NISLIJE sto galsaju one sto nisu NISLIJE.
    SADAS i za navjek, ko nije NISLIJA a da je na listi neke partije to treba odmah PRECRTATI!!!! Takva partija je suprotna stavovima NISLIJA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: