Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:58, 17. 6. 2021.

| Društvo

Nakon prelivanja nema vode van fontana u Niškoj Banji, ali ni odgovora nadležnih o uzroku

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti

Prošle nedelje je iz rekonstruisanih fontana na trgu u Niškoj Banji voda prelivala, a "malih jezeraca" van njih sada nema. Šta je dovelo do toga da se javi problem iz skoro obnovljenih fontana zvanično nije poznato, jer predsednik Opštine Dušan Živković nije odgovorio na pitanja Južnih vesti.

U nedelju je rekonstruisan trg u Niškoj Banji bio prepun vode koja se prelivala iz betonskih fontana, a četiri dana nakon toga situacija je drugačija. Vode u velikoj količini više nema van fontana, a ostao je trag koji su primetili i građani.

Evo sad vidim da je malo sa strane izašla voda iz fontana - navodi jedna žena.

I drugi građani ne znaju šta je dovelo do izlivanja, pa jedna Nišlijka ističe da je baš tada došla u Banju, te čula kako majstori pričaju da treba nešto da "zatvaraju". 196262680_3604756426416067_4031445862752421517_n

Šta je tačno dovelo do poplavljenog trga pre četiri dana, još nije poznato, jer predsednik Opštine Dušan Živković do objavljivanja teksta nije odgovorio na pitanja Južnih vesti.

Međutim, radnik iz te Opštine kaže da nije došlo do nikakvog kvara, već da je neko bacio kesu, te da je ona zapušila odvod.


Radnici i građani kažu - fontane dobile novi namaz

Fontane su pre devet meseci "krasile" popucale betonske ploče, a koje su nastale na probnom namazu, stavljenom zbog dolaska premijerke.

199117341_1985941954890791_8602532253804581026_n Ni pre nekoliko meseci, ali ni sada, Živković nije odgovorio da li će i kada biti opet premazane, a radnik zelenila i građani ističu da se to dogodilo pre skoro mesec dana.

Baš sam tad bila, bili su je nešto ofarbali, bilo je problema, ali je lepa - navodi Nišlijka.

Pukotina više nema, a ostalo je zelenilo u vodi. Bez obzira na povremene probleme građanima se sviđa novi izgled trga i često tu dolaze da prošetaju.

Lepo izgleda, kao u Evropi - navodi jedan Nišlija.

Podsetimo, centralni trg sa fontanama u Niškoj Banji izgrađen je sedamdesetih godina, da bi od 2019. počela njegova obnova, a vrednost svih radova je procenjena na više od 29 miliona dinara.

Nakon probijenih rokova raskinut je ugovor sa prvim izvođačem, a novo preduzeće je radilo i tokom vanrednog stanja. Tako su rekonstruisane fontane i trg dočekali premijerku baš pred izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Des - pot

    17:33 // 17. 6. 2021.

    Da nije građana da opominju ovu neodgovornu vlast,ovo još ne bi bilo rešeno.Očigledno da je onima koji brinu o fontani bilo potrebno samo malo truda.

    • Snežana Djordjevoć

      13:25 // 20. 6. 2021.

      Ni ovi, ni svi predhodni na vlasti u banji nisu preduzeli nista da poprave očajno stanje u Niskoj banji. Žalosno. Svako od njih je pred izbore svašta obećavao, ali ništa. Bitna je fotelja i ogromne plate. Gosti koji dodju odu razočarani i sa porukom da više nikada neće doći. Pitam se dokle više.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: