Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 3. 8. 2018.

| Društvo

Nakon probijenih rokova, Daničićeva gotova do kraja naredne nedelje

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
daničićeva
Mašinerija uveliko radi u Daničićevoj; foto: S. M.

Žitelji Daničićeve ulica u Nišu, koja je zbog rekonstrukcije raskopana od septembra prošle godine, kako kaže gradonačelnik Darko Bulatović, nakon gomile problema i probijenih rokova, trebalo bi do 10. avgusta da hodaju i voze po asfaltu.

bulatovic Bulatović kaže da je vrednost radova 20 miliona dinara; foto: S. M.Bare i blato - slika je Daničićeve ulice od septembra 2017. godine. Gradonačelnik Niša Bulatović kaže da je završena izgradnja vodovodne, kanalizacione mreže, kolovozne konstrukcije i da je sve sada u finalnoj fazi.

Završena je izgradnja asfalta, trotoara, ivičnjaka… Tako da evo, došli smo konačno u tu završnu fazu. Što se tiče dinamičkog plana, evo, očekuje se, raskrnica koja zbog saobraćaja se posebno tretira i mislim da će u narednih nedelju dana sve biti okončano. Nakon toga trotoari i to je to - izjavio je Bulatović.

Vrednost radova je, dodaje Bulatović, 20 miliona dinara.

Podsetimo, muke u Daničićevoj počele su nakon što je skinut stari asfalt kada je izvođač zaključio da vodovodne i kanalizacione cevi moraju da se zamene pre nego što se ponovo asfaltira. Ubrzo su cevi počele da pucaju, a ulica se pretvorila u močvaru. Radovi su nastavljeni tek na proleće. Poslednji rok za izgradnju bio je 15. jul, ali je i taj rok probijen.

Inače, radi se ulici koja se proteže od Mramorske do Ulice Ivana Milutinovića.


"Žitelji da budu obazriviji prema ulici i znakovima"

dragan dimitrijevic Dimitrijević se nada kultivaciji žitelja; foto; S. M.Najveći problem tokom izgradnje, prema rečima nadzornog organa Dragana Dimitrijevića, bila je "nedisciplina žitelja ove ulice", koji su, kaže, neretko krali saobraćajnu signalizaciju.

Veliki su problemi što se tiče same discipline žitelja ovog naselja. Sve ovo je bilo pod saobraćajnom signalizacijom koja je uglavnom nestala. Evo, i sada su obili jedno vozilo - navodi Dimitrijević.

Ipak, Dimitrijević se nada da će potpunom rekonstrukcijom ulice, "kultivisati" i njeni problematični žitelji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    18:52 // 3. 8. 2018.

    Eto,"trebalo bi"!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: